Öppna meny
4 januari, 2018

Sydafrika och Kapstaden – årets trendigaste resmål

Bästa tipsen i Kapstaden

Planerar du en resa till Sydafrika? Enligt Resia-barometern kommer Sydafrika att bli 2018 års trendigaste resmål. Vilken tur att Wine & Friends har full koll på läget. Vi ger dig våra bästa tips på upplevelser och vinbarer i Kapstaden med omnejd. Bara att spara ner 

Dela på Twitter Dela på Facebook

Äta på vingård i Sydafrika

Bistro 1682 på Steenberg Farm i Constantia. Modern och vacker restaurang med en uteservering som bjuder på magnifik vy över bergen och vingården. Lokala råvaror och prisvärt!
Delaire Graff Estate i Stellen­bosch erbjuder flera restaurangalternativ, varav asieninspirerande restaurangen Indochine är topp-10 i Sydafrika. Maten på Indochine serveras för att skapa en sensorisk middagsupplevelse.

Vinbarer i Kapstaden

Publik

En mycket bra och tajt liten vinbar där man kan prova allt på glas. Här är det småproducenter som gäller och det är det nya Sydafrika.

Openwine

Jättehärlig liten vinbar i centrala Kapstaden som drivs av ett par, varav killen är italienare. Stor vinlista med mycket småskaligt och kul.

Belthazar

Inte lika rolig restaurang som vinlista. För ett par år sedan hade de världens största vinlista (på glas), men med ny teknik har de nog blivit omseglade. Kul ställe om du vill prova många. Klassiska vinstilar dominerar.

Upplevelser i Kapstaden med omnejd

Table Mountain

Ta linbanan upp på Table Mountain, ett platåberg söder om Kapstaden. Toppen är en hela tre kilometer lång platå där Maclear’s Beacon utgör högsta punkten med sina 1086 möh. Platån har ett rikt växt- och djurliv. Table Mountain utgör en magisk kuliss från vår vinproducent De Grendel’s vingård.

 Hajsafari i Gansbaai

Vågar du se vithajen i vitögat? I så fall kan du ta dig till den lilla fiskebyn Gansbaai, ett par timmars bilresa från Kapstaden, och gå på hajsafari genom att sänkas ner i havet i en bur.

District Six Museum

District Six är namnet på ett gammalt bostadsområde i Kapstaden, mest känt för sin tvångsförflyttning av över 60000 invånare under apartheidregimen. Museet uppmärksammar apartheidregimen och bostadsområdets historia. 

Robben Island

Här satt Nelson Mandela fängslad i 27 år. Ön nås med färja från Victoria & Alfred Waterfront.

Aquila Safari

Ta en dagstur till Aquila Safari i södra Karoo, ett 10 000 hektar privatägt reservat, och spana in elefanter, lejon, noshörningar med mera. Välj hel-eller halvdag, om du vill åka med jeep eller ge dig ut i naturen på hästryggen.

 

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget