Tryffelsäsongen är här!
Ingredienser (4 portioner)
2 schalottenlökar
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
400 g pasta
1 liten svart tryffel (färsk eller konserverad)
Eventuellt 1 tsk vit tryffelolja
50 g finriven parmesanost
smör
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken.
2. Fräs i smör och tillsätt vinet. Låt koka in i löken och tillsätt sedan grädden. Låt grädden sjuda ned till en tjock gulvit sås.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
4. Hacka tryffeln. Riv parmesanosten.
5. Häll av pastan med spar 2 ½ dl pastavatten i kastrullen.
6. Blanda sås, parmesan och tryffel (ev tryffelolja) med pastan och pastavattnet.
7. Värm under omrörning på spisen tills såsen klibbat fast runt pastan.
8. Krydda med salt och peppar.
Vintips!
Serralunga d´Alba Fontanafredda 2011 (ITA)
Artikelnummer: 2305
14%, 750 ml, 239 kr
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kakao, rosor, salvia, nougat och nypon. Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.