Vad är skillnaden på modern och klassisk Rioja?

Rioja väcker frågor

En av de vanligaste frågorna vi får är vad som skiljer modern Rioja från klassisk Rioja. Vem passar bättre att besvara frågan än vinmakaren själv?
Vår produktchef Magnus passade under sitt besök hos Baron de Ley i Rioja, Spanien, på att ställa frågan till vinmakaren Mayte.
Utan att gå händelserna för mycket i förväg handlar det om struktur, volym och färg kontra lagring, syra och eftersmak.

Klassisk Rioja


Baron de Ley Reserva 2013
Nr: 2525
Tempranillo 90%, Garnacha 10%
13,5%, 750 ml, 119 kr
Finns även på Magnum (årgång 2012)
Fruktig och modern doft med ung fräsch frukt, körsbär, röda äpplen, fat och vanilj. Frisk, fruktig smak med ung, röd frukt tillsammans med en balanserad tanninstruktur och toner av mörka bär, tobak, fat och kaffe. Lång eftersmak.

Modern Rioja


Baron de Ley Varietales Gracian0 2014
Nr: 72445
Graciano 100%
14%, 750 ml, 129 kr
Vinet är fylligt och smakrikt med toner av mörka körsbär, hallon, vanilj och mineraler och har en lång nyanserad eftersmak.

Mer läsning

Det mångsidiga vinlandet Portugal

Portugal har en nästan lika lång tradition av vinframställning som grannlandet Spanien, de äldsta spåren daterar till 500-talet före Kristus. Och i dag ligger Portugal på tolfte plats över de länder som…

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!