fbpx
Öppna meny
, ,
3 maj, 2019

Vad vet du om Viognier?

[vee-oh-nyay] Japp, det är så man uttalar den gröna druvan med ursprung i norra Rhônedalen. Druvan i detta vin är dock odlad i Lodi, Kalifornien och drar man ut lite extra på vokalerna kan man dessutom få till ett riktigt amerikansk uttal.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Gnarly Head Viognier

Gnarly Head Unoaked Viognier är precis som det låter, helt utan ekfatslagring. Och varför skriver man ut det på etiketten kan man undra? Jo, lite modernt och otraditionellt är det allt i Kalifornien att endast köra jäsningen och lagringen på ståltankar, precis som man gjort med detta vin. Viognier har generellt låg syra men här hittar vi ändå ett litet syrabett där lite läskande vibbar  främst träder fram när vinet serveras lite svalare än normalt.

Druvorna är plockade på utvalda gårdar där varma dagar och svala nätter med en bris från havet ger vinet fräschör till frukten. Och frukt finns det gott om både i doft och smak. I näsan framför allt exotisk frukt, blommigt och druvigt. I munnen, halvfyllig textur, vita blommor, aprikos, gråpäron och ett lite eldigt och kryddigt avslut som också avslöjar alkoholhalten som ligger på 13,5 %.

Det här är ett vin man inte ska glömma bort på hyllan bara för att det inte är traditionellt och har ett knepigt druvnamn. Kanske är det inte ett förstahandsval i bersån eller på balkongen, men det är mycket prisvärt och supergott när man parar det till fish tacos, till asiatiska rätter på fläsk med lite hetta och currykyckling.

Gnarly Head Viognier
Artnr: 6381
Pris: 89 kr
Finns vinet på mitt Systembolag?

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget