Vårig Waldorf med kyckling

Nu är våren här och lättare rätter känns mer lockande. En krämig kycklingsallad med smak av syrliga äpplen och fänkål passar till vilken vårdag som helst. Vinförslag, vi rekommenderar det italienska vinet Marin Langhe Bianco med smaker av Galiamelon, äpplen och citrus.

waldorf sallad

Vårig Waldorf med kyckling

4 portioner

1 liter vatten
1 dl bladpersilja
2 kycklingbröstfiléer (utan skinn)
1 tsk fänkålsfrön
fänkålsfästet (det som blir över av själva knölen som tvättade och halverade används i salladen)
rivet citronskal från en halv citron
1 dl vitt vin
½ tsk salt
1 fänkål (cirka 300g), tunt hyvlad och placerad i kallt vatten
1 stor endive, delad i tre bitar tvärs över
1 dl bladpersilja
1 Granny Smith-äpple, med kärnhuset borttaget och tunt hyvlat
120 g gröna vindruvor, tvättade och halverade
0,75 dl majonnäs
0,75 dl yoghurt
Rivet citronskal från en halv citron
saft från en halv citron
1/4 tsk salt citron
En näve valnötter

1. Lägg salt, vatten, fänkålsfrön, vin, fänkålsfästet och kycklingbröst i en liten kastrull. Vätskan ska täcka filéerna. Koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 10 minuter. Kycklingen är klar när innertemperaturen på den tjockaste delen är 75 ˚C. Ta upp filéerna, salta och låt svalna i ett par minuter. Lägg i en fryspåse eller plastpåse och stoppa in i frysen till de är kalla.

2. Gör dressingen genom att blanda alla ingredienser i en skål.

3. Ta ut kycklingen och skär filéerna i tunna skivor.

4. Hyvla fänkålen tunt och lägg i kallt vatten. Dela endiven i tre bitar tvärs över. Ta bort kärnhuset och hyvla äpplet tunt. Halvera vindruvorna. Skölj alla grönsaker och druvorna, och torka i en kökshandduk eller i en salladsslunga. Blanda dressingen med fänkål, endive, äpple, persilja, kyckling och vindruvor. Strö över hackade valnötter och havssalt.

Passar till Marin Langhe Bianco

 

Marin Langhe Bianco

Marin Langhe Bianco

Ett vitt vin från Italien med ren och inbjudande nästan exotisk doft med söta riesling toner och vitblommiga, örtiga inslag följt av mängder av kalkstensmineraler. Vinet är torrt med hög syra och en härligt fyllig kropp som bärs upp av honung, citrus och mineraler.

Druvan är Nascetta som är en ovanlig druvsort som framförallt odlas i Langhe, Piemonte.

Artnr: 2287
Pris: 139 kr

Mer läsning

Nyheter

Nyheter i december

Årets sista lanseringar kommer i två omgångar, måndag 2 december i fasta sortimentet och fredag 6 december i tillfälliga sortimentet på Systembolaget. Måndagen innehöll två riktigt värmande drycker. En XO Cognac från…

Nyheter

Nyheter i november

De vackra färgerna på träden börjar försvinna, ner på regnvåta eller möjligen ishala gator. November är här och knappt har halloweenpumporna hunnit mögla förens julpyntet ska upp. Men där emellan hinner vi…

Där ränderna aldrig går ur

Piemonte i nordvästra Italien är hyllat av vinentusiaster världen över. Producenten Fontanafredda är idag en av de starkaste representanterna för detta fantastiska vinområde. På 1980- och 90-talet bröt en grupp unga modernistiska…

Kilchoman 9th Edition

Kilchoman 100 % Islay 9th Edition – 300 flaskor kommer till Sverige   Kilchoman 100 % Islay 9th Edition är en helt unik Single Malt Whisky som Kilchoman är ensamma om att…

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!