Öppna meny
, ,
17 mars, 2023

7 av världens mest intressanta vinhotell

Är du vinälskare och vill uppleva mer än ”bara” ett hotell när du är på resande fot? Då har vi listan för just dig på sju extraordinära vinhotell där precis allt genomsyras av passionen och kärleken till den förädlade druvmusten – från Solna till Barossa Valley i Australien.  

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

The Winery Hotel | Solna, Sverige
Sveriges första urban winery hotel. Med egen vinproduktion på hotellet och den egna vingården Terreno i Toscana skapas ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus. Här finns också, enligt Forbes, en av världens bästa takbarer (med pool!). Dessutom ligger vackra Brunnsviken runt hörnet och det erbjuds en rad aktiviteter för den som gillar att vara aktiv på semestern, alltifrån yoga och SUP (under sommaren) till digital löpcoachning. 

The Yeatman | Porto, Portugal
Njut av ett dopp i evighetspoolen formad som en karaff samtidigt som du blickar ut över den vackra stadenDe mest exklusiva sviterna har sängar gjorda av gigantiska ekfat som en gång har rymt 27 000 liter portvin. Närmare just det vin staden Porto har gjort sig världskänt för är svårare att komma, bokstavligt talat. Vad du inte kan göra här kopplat till vin finns inte! 

The Louise | Barossa Valley, Australia
Gillar du picknick i soluppgången i sällskap av kängurus, eller att sväva fram i en luftballong över vingården, ja, kommer du att älska detta lyxiga, ultramoderna hotell i South Australia’s Barossa Valley med vid utsikt över tusentals hektar ”Shirazland”.  en vinblandarkurs före middagen på hotellets restaurang Appellation, så skapar kockarna en specifik måltid enkom för att matcha din alldeles egna blend 

WineBox Hotel | Valparaíso, Chile
Inte alla vinhotell handlar om lyx i överflöd. Det här färgglada hotellet i Chiles minst lika färgsprakande hamnstad Valparaíso är byggt av 25 avvecklade lastcontainrar. Dessa har staplats på varandra för att skapa rum, balkonger och en magisk takbar där du bara måste delta i en vinprovning. Hotellet rymmer ett urbant vineri och cirka 70 procent av allt material är återbrukat. För att här tas recykling på (nästan) lika stort allvar som vinmakningen. 

The Vines Resort & Spa | Mendoza, Argentina
Mendoza är en av de mest betydande vinregionerna i Argentina och just till dalen Uco vid foten av bergskedjan Anderna söker du dig inte bara för att den är extraordinär utan också för att ta del av det lokala sättet att leva och vara. De omgivande vinodlingarna erbjuder skörde-exkursionerutforskning av områdets terroir och agronomledda utbildningar. Allt otroligt snyggt inramat tillsammans med en utsökt restaurang signerad Francis Mallmann. 

Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort | Mierzęcin, Poland
Bara det faktum att detta sagolika palats har döpt sitt spa till Grape Spa och jobbar med vin i sina behandlingar säger väl allt. För på Polens tredje största vingård finns det nästan inget i vinturismväg som du inte kan uppleva. Vinområdet Lubuskie är en idyll till av täta bokskogar, medeltida slott, 500 sjöar och tusentals tunnland vinrankorVinet som produceras här håller högsta kvalitet och levereras till såväl vanliga gäster som en polska presidenten.  

Belhurst Castle and Winery | The Finger Lakes, New York
I en före detta privatbostad huserar ett av USA:s mest välrenommerade vinslott med prisbelönt vineri. För det är inte bara landets västkust som kan erbjuda denna typ av högkvalitativa vindestinationer, även Finger Lakes-regionen i staten New York är ett eftertraktat resmålOmrådets böljande herdelandskap med ett dussin långa glaciala sjöar har länge gjort fina Rieslingviner, men numera finns många andra vinstilar att utforska 

Källa: Wine Enthusiast

Bildkälla: https://www.thewineryhotel.se/

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget