Två vita & ett bubbel till Valborgssparrisen

Valborg, brasa och god mat. Sparris är ett riktigt vårtecken och en perfekt förrätt till Valborgsmiddagen.  Men vad dricker vi till? Att kombinera sparris och vin är inte helt lätt. Vi rekommenderar två olika typer av Riesling och en Champagne från Nicolas Feuillatte! Alla tre funkar utmärkt till sparris.

Frisk favorit från Pfalz i Tyskland

Christmann Riesling

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, ananas, mineral och lime.
Christmann Riesling
Artnr: 5882
Pris: 139 kr
Finns vinet på mitt Systembolag?

Ekologisk Riesling från Österrike

Jurtschitsch Langenlois Riesling
Friskt, fräscht och fruktigt med inslag av citrus, vit persika och örter. Lång uppfriskande eftersmak där den steniga mineralkaraktären tydliggörs i harmoni med örter och citrustoner.

Jurtschitsch Langenlois Riesling
Artnr: 2939
Pris:  149 kr
Finns vinet på mitt Systembolag?

Lyxa till det med en Vintage Blanc de Blancs

Nicola Feuillatte Blanc de Blancs
Ljust gulgrön med fin lyster. Äppligt fruktig med ton av vita blommor. Stor fin mousse, balanserad syra med krämiga äppliga toner.

Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs
Artnr: 7592
Pris: 329 kr

Finns vinet på mitt Systembolag?

 

 

 

Mer artiklar om sparris

Mer läsning

Nyheter

Nyheter i december

Årets sista lanseringar kommer i två omgångar, måndag 2 december i fasta sortimentet och fredag 6 december i tillfälliga sortimentet på Systembolaget. Måndagen innehöll två riktigt värmande drycker. En XO Cognac från…

Nyheter

Nyheter i november

De vackra färgerna på träden börjar försvinna, ner på regnvåta eller möjligen ishala gator. November är här och knappt har halloweenpumporna hunnit mögla förens julpyntet ska upp. Men där emellan hinner vi…

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!