fbpx
Öppna meny
Sverige

Barrels and Drums Ginger Beer

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Blanddryck 330 ml 4.5%
Fast sortiment
Barrels and Drums Ginger Beer 18,90kr
Köp här

Smakbeskrivning

Karaktär

Kryddig, söt smak med tydlig karaktär av ingefära, inslag av citron, örter och äpple med viss hetta i avslutningen.

Gott till

Serveras kyld som sällskapsdryck, gärna i ett glas med is.

Passar till

Cocktails/Drinkar
Fest
Kryddstarkt
Sällskapsdryck
Student

Fakta

Förslutning

Kronkork

Årgång

NA

Sockerhalt

8.2 gram/100ml

Lagring

Gott att drick nu. Vinner ej på lagring.

Artikelnummer

1883

Producent

Enjoy Wine & Spirits AB

För restaurang

Antal kolli 24 st

Art. nr. Martin & Servera 702399

Art. nr. Menigo 725102

Pris (exkl. moms) 17 kr

Om producent Enjoy Wine & Spirits AB

ENJOY WINE & SPIRITS utvecklar själva nya viner och varumärken i samarbete med utvalda druvleverantörer. Med vår gedigna erfarenhet och kompromisslösa kvalitetkontroll väljer vi själva ut grundmaterialet till vinerna och bestämmer den [...] Läs mer

Barrels and Drums Ginger Beer, served over ice

 

Namnet antyder att drycken skulle vara en öl, men så är inte fallet. Däremot bryggs den på liknade sätt som öl. En brygd hettas upp, och sedan tillsätts jäst. Brygdblandningen fermenteras och du får en alkoholhaltig dryck.

Att matcha din Ginger Beer är ett angenämt problem. De flesta avnjuter den i ett glas fyllt med is. Andra mixar friska drinkar. Med sin blandning av kryddighet och sötma passar den också till sushi, inte för kryddstarka asiatiska rätter och tex-mex – exempelvis pulled pork.

Ginger Beer – hur uppkom den?

Ginger Beer är knappast en nymodighet på dryckeshyllan. Den populära drycken på ingefära, socker och vatten föddes i 1700-talets England. Därifrån tog den sig över Atlanten till USA och Kanada och var i ropet speciellt precis innan förbudstiden, 1920–1933.
Under alkoholförbudet började många amerikaner brygga alkoholhaltiga drycker hemma i källaren. I samband med detta svalnade intresset för Ginger Beer och den kanadensiska vidareutvecklingen Ginger Ale blev mer populär.

Ginger Beer eller Ginger Ale – vad är egentligen skillanden?

Det är inte enkelt att skilja Ginger Beer från Ginger Ale med blotta ögat, men en inblick i framställningsmetoderna avslöjar markanta skill­nader. En klassisk Ginger Beer innehåller ingefära, socker, vatten, citronjuice och mikroorganismer i form av svampbakterier, så kallad ”ginger beer plant”. Den fermenteras, och de tidiga versionerna nådde en alkoholhalt på cirka 11 procent – betydligt högre
än dagens diton.

Ginger Ale däremot är kolsyrat vatten smaksatt med ingefära.

Klassiska drinkar med Ginger Beer

Moscow Mule

4 cl vodka, juice från en lime, 10 cl Ginger Beer, mynta till garnering och massor av is

Klassiska drinkar med Ginger Beer

Apple & Ginger Sour

5 cl mörk rom, 5 cl citronjuice, 3 cl äppeljuice, 4 cl sockerlag, en bit färsk ingefära, en äggvita, några stänk Angostura bitter och Ginger Beer Gör så här: Skala och muddla ingefäran. Häll alla ingredienser, utom is, i en shaker och skaka. Tillsätt is och skaka en gång till. Servera med is och toppa med Ginger Beer.

Barrels and Drums Ginger Beer 18,90kr
Köp här
Produktblad

Barrels and Drums Ginger Beer

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!