- Ekologisk
Barrels and Drums Ginger Beer
Kryddig, söt smak med tydlig karaktär av ingefära, inslag av citron, örter och äpple med viss hetta i avslutningen. Kolsyrad, vinbaserad dryck med smak av ingefära.
Kryddig, söt smak med tydlig karaktär av ingefära, inslag av citron, örter och äpple med viss hetta i avslutningen. Kolsyrad, vinbaserad dryck med smak av ingefära.
Kryddig, söt smak med tydlig karaktär av ingefära, inslag av citron, örter och äpple med viss hetta i avslutningen.
Serveras kyld som sällskapsdryck, gärna i ett glas med is.
Kronkork
NA
0.82 gram/100ml
Gott att dricka nu. Vinner ej på lagring.
188303
Kolsyrad, vinbaserad dryck med smak av ingefära.
Antal kolli 24 st
Art. nr. Martin & Servera 702399
Art. nr. Menigo 725102
Pris (exkl. moms) 29 kr
Namnet antyder att drycken skulle vara en öl, men så är inte fallet. Däremot bryggs den på liknade sätt som öl. En brygd hettas upp, och sedan tillsätts jäst. Brygdblandningen fermenteras och du får en alkoholhaltig dryck.
Att matcha din Ginger Beer är ett angenämt problem. De flesta avnjuter den i ett glas fyllt med is. Andra mixar friska drinkar. Med sin blandning av kryddighet och sötma passar den också till sushi, inte för kryddstarka asiatiska rätter och tex-mex – exempelvis pulled pork.
Ginger Beer – hur uppkom den?
Ginger Beer är knappast en nymodighet på dryckeshyllan. Den populära drycken på ingefära, socker och vatten föddes i 1700-talets England. Därifrån tog den sig över Atlanten till USA och Kanada och var i ropet speciellt precis innan förbudstiden, 1920–1933.
Under alkoholförbudet började många amerikaner brygga alkoholhaltiga drycker hemma i källaren. I samband med detta svalnade intresset för Ginger Beer och den kanadensiska vidareutvecklingen Ginger Ale blev mer populär.
Ginger Beer eller Ginger Ale – vad är egentligen skillanden?
Det är inte enkelt att skilja Ginger Beer från Ginger Ale med blotta ögat, men en inblick i framställningsmetoderna avslöjar markanta skillnader. En klassisk Ginger Beer innehåller ingefära, socker, vatten, citronjuice och mikroorganismer i form av svampbakterier, så kallad ”ginger beer plant”. Den fermenteras, och de tidiga versionerna nådde en alkoholhalt på cirka 11 procent – betydligt högre
än dagens diton.
Ginger Ale däremot är kolsyrat vatten smaksatt med ingefära.
Klassiska drinkar med Ginger Beer
4 cl vodka, juice från en lime, 10 cl Ginger Beer, mynta till garnering och massor av is
Klassiska drinkar med Ginger Beer
5 cl mörk rom, 5 cl citronjuice, 3 cl äppeljuice, 4 cl sockerlag, en bit färsk ingefära, en äggvita, några stänk Angostura bitter och Ginger Beer Gör så här: Skala och muddla ingefäran. Häll alla ingredienser, utom is, i en shaker och skaka. Tillsätt is och skaka en gång till. Servera med is och toppa med Ginger Beer.