Hommage A Jacques Perrin Château Beaucastel

Årgång
2015
Volym
750 ml
Artikelnr. X500805548
Producent Famille Perrin
Ursprung Frankrike, Rhône, Châteauneuf-du-Pape AOC
Typ Vin, Rött vin, Stramt och nyanserat
Druvor Mourvèdre 60%, Grenache 20%, Counoise 10%, Syrah 10%
Karaktär Stor och intensiv doft av röda och mörka bär. Komplexa toner av örter och kryddor. Smaken är fyllig och elegant med fikon, körsbär, björnbär, kryddor och tobak. Balanserad fruktsyra och tanniner med begynnande mognadskaraktär med lång eftersmak.
Sockerhalt 1 gram/liter
Vinifikation Druvorna skördas från en mindre del av Château de Beaucastels vingård och domineras av Mouvedre från mycket gamla vinstockar, vilket ger små kvantiteter av intensivt mogen och koncentrerad frukt. Vinet vinifieras på ek och lagras 18 månader på nya franska ekfat.
Förslutning Naturkork
Lagring Gott att dricka nu. Kan lagras 2 - 20 år.
Gott till Eleganta kötträtter av lamm, nöt och vilt.
Övrigt Beaucastels kalkrika jordmån består av sand och lera, täckt med de typiska knytnävsstora runda stenarna ""galets"". Dessa stenar fungerar som ett element och drar under dagen åt sig värme från solen som de som under natten förser vinrankorna med. Château de Beaucastel är utan tvekan en av världens absolut främsta vinegendomar. Hommage Jaques Perrin är Château de Beaucastel prestigevin och görs enbart vid utvalda årgångar och är en hyllning till ägarnas farfar.
För restaurang
Pris (exkl. moms) 3 450 kr
Sötma
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Hommage A Jacques Perrin Château Beaucastel

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Hommage A Jacques Perrin Château Beaucastel

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!