fbpx
Öppna meny
Storbritannien

Kilchoman Sanaig

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Whisky/Whiskey 700 ml 46%
Beställningssortiment
Kilchoman Sanaig 549kr
Beställ här

Smakbeskrivning

Karaktär

Stor, rökig doft med tydlig karaktär av sherryfat och inslag av torkade fikon, mandelmassa, gula päron och vanilj. Komplex, rökig smak med tydlig karaktär av sherryfat och inslag av torkade fikon, nötter, smörkola och vanilj. Avslutningen är lång avslutning med kvardröjande smak av rök och tjära.

Gott till

Avnjutes företrädesvis solitär alternativt med några droppar vatten.

Passar till

Avec/Digestif
Fredagsmys
Höst
Jul
Påsk

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

NA

Lagring

Gott att dricka nu, vinner ej på lagring.

Artikelnummer

11202

Producent

Kilchoman Distillery Co Ltd

För restaurang

Antal kolli 6 st

Art. nr. Martin & Servera 799049

Pris (exkl. moms) 559 kr

Om producent Kilchoman Distillery Co Ltd

KILCHOMAN DISTILLERY är ett gårdsdestilleri som grundades 2005 av Anthony Wills, beläget på Islays västkust och var det första nya lokala destilleriet som öppnat upp på 124 år. Alla delar i produktionen [...] Läs mer

Jag gillar när man kan prata om det man har i glaset, när det utvecklas, inte när det avvecklas.

Från korn till flaska

2005 flyttade Anthony Wills med familj till ön Islay i Skottland och grundade gårdsdestilleriet Kilchoman som i dag gör whisky i världsklass. I familjen Wills är alla involverade i destilleriet så när ena sonen, George Wills, kom på besök till Stockholm tog vi naturligtvis ett snack med honom.

Vad karaktäriserar er whisky?
– Rökig torv är klassiskt för Islay, vi försöker dock göra en ung, fräsch och fruktig whisky, med mycket citrustoner.

Ni använder varken kylfiltrering eller tillsatta färgämnen, vad är filosofin bakom det?
– Min fars vision om hållbarhet och en så naturlig produkt som möjligt. Vi buteljerar vid minst 46 % alkoholstyrka, allt för att behålla produktens naturliga karaktär.

Hur ska Kilchoman drickas?
– Jag föredrar personligen att dricka den med ett par droppar vatten för att låta alla smaker få blomma ut till sin fulla potential. Jag uppmanar dock folk att prova den ren först, för att sen se vad som händer under tiden i glaset. Har du is i glaset kommer whiskyn att bli vattnigare och vattnigare för varje klunk. Jag gillar när man kan prata om det man har i glaset, när det utvecklas, inte när det avvecklas.

Är whisky en solitär drink eller kan du para den med mat?
– Självklart kan man para mat och whisky, även om man kanske hade blivit utskrattad för 15 år sedan. Som dessert med choklad, till charkuterier och ost, eller som jag provade för inte så länge sen, sprayad över ett ostron. Det var helt magiskt gott!

Kilchoman Sanaig 549kr
Beställ här
Produktblad

Kilchoman Sanaig

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!