Öppna meny

Hållbarhetsrapport 2020

Vår fjärde årliga rapport, upprättad enligt Global Reporting Intiatives riktlinjer

2020 var året då pandemin drabbade världen och i Europa var många länder helt nedstängda. Hotell- och restaurangvärlden har drabbats särskilt hårt, något som givetvis även påverkat oss. Trots det har vi klarat oss förhållandevis bra och kunnat trygga en jämn varuförsörjning av vin från Europa under hela året. Som tur är har även våra producenter klarat sig bra och bara ett fåtal behövt stänga ner produktionen under en tid.

Trots allt som hänt under året har vi på Enjoy fortsatt att fokusera på klimatfrågorna tillsammans med Dryckesbranschens Klimatinitiativ. Ett stort arbete har varit att diskutera utmaningar och hållbarhetsrisker tillsammans med våra kunder, producenter och viktiga samarbetspartners. Det vi kan konstatera är att vår största klimatpåverkan fortfarande kommer från odling och tillverkning, vilken är den svåraste delen för oss som importör att påverka. Men vi stödjer och medverkar exempelvis på de audits som Systembolaget regelbundet genomför med ambitionen att påverka leverantörerna till ett mera hållbart arbete.

”Tillsammans bidrar vi till omställningen - en både positiv och hållbar tanke”

Det här är vår fjärde årliga rapport och avser 2020, den är upprättad enligt Global Reporting Intiatives riktlinjer (GRI) och ska uppfylla nivå ”core”. Syftet med denna rapport är att presentera kartläggningen av våra väsentliga hållbarhetsrisker och hur vi hanterar och förhåller oss till dem. Rapporten är uppdelad enligt vår värdekedja och omfattar; odling och tillverkning, sortiment, transport och lager, kontor och medarbetare, konsumtion och återvinning.

Ladda ner hela rapporten i pdf-format här

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget