Piccini från Chianti i Toscana

Se historien om vinet Piccini Memoro

Familjen Piccini skapade vinet Piccini Memoro med intentionen att hitta de bästa druvorna i olika delar av Italien. Denna vinproducerande familj sedan fyra generationer, har överlevt världskrig och utmanande konventioner och blivit en framgångsrik vinproducent som är känd över hela världen.

Se filmen och lär dig allt om Piccini Memoro på 45 sekunder.

Sortiment

Recept

Familjen Piccini

Familjen Piccini lever i och är verksamma i hjärtat av Chianti, i Toscana, Italien.

Familjens vinhistoria börjar år 1882 då Angiolo Piccini med endast 7 hektar började framställa viner under devisen – ”det är inte hur mycket vin vi gör, utan hur mycket passion vi lägger ner i vårt arbete med vinet”.

Idag är det fjärde generationen Piccini genom syskonen Mario och Martina Piccini som styr familjen och vinerna framåt. Det är även de som lyckats ta Piccini utanför Toscana och Italiens gränser.

Familjen Piccinis viner återfinns numera runt om i hela världen och efterfrågan på deras välgjorda, goda viner fortsätter bara att växa.

Gemensamma nämnare för familjens viner är kvalitet, drickvänlighet och respekt för ursprunget!

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!