Rostad pumpasoppa

En värmande soppa på som passar utmärkt ruggiga höstkvällar och kalla vinterdagar. Matcha med ett mjukt och bärigt rött vin, exempelvis Piccini Chianti.

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 st hela  endiver
  • 900 g pumpa
  • 1 l kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 1 st stor, finhackad gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 1/2 dl rostade pumpafrön
  • salt
  • peppar
  • Tillbehör
  • 50 g parmesan
  • Extra Virgin olivolja
  • Ciabatta
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär pumpan i stora tärningar, runt 6×6 cm. Lägg i en skål och blanda med salt, peppar och 1 tsk olivolja.

Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta cirka 35 minuter, eller tills pumpan är mjuk.

Fräs under tiden löken i olja i en stor panna tills den är genomskinlig och mjuk – cirka fyra minuter. Tillsätt buljong, koka upp och stäng av plattan tills pumpan är klar. Tillsätt sedan pumpan och låt koka i en minut.

Mixa allt i matberedare eller med en stavmixer tills soppan är slät.

Smaka av och servera i skålar.

Toppa med olivolja, riven parmesan och rostade pumpafrön.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Rostad pumpasoppa"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se