Tournedos Rossini

En varmrätt som får vilken middag eller högtid att lyfta till nya höjder.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tournedos
  • 4 bitar tournedos, á 175-200 g (mittbit av oxfilé)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 + 2 msk smör
  • ca 100 g gåslever (terrine eller färsk)
  • färsk svart tryffel
  • ca 150 g haricot verts
  • salt
  • svartpeppar
  • Sås
  • 1 dl Madeira
  • 2 msk rödvin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 msk kalv- eller oxfond
  • ca 1 msk Maizena-redning
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 200 grader.

Börja med såsen. Koka upp madeira, rödvin, balsamvinäger, vatten och fond och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills såsen har reducerats till hälften. Vispa ner maizenan och rör tills såsen har tjocknat något. Vispa ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra köttet (som ska vara rumstempererat). Värm oljan och 2 msk av smöret i en stekpanna. Bryn köttbitarna över hög värme så att de får en fin yta. Tillaga köttet klart i ugnen, 8 – 10 minuter, tills den får en innetemperatur av 55 grader. (Använd gärna en ugnstermometer då tillagningstiden i ugnen varierar beroende på hur länge köttet har brynts i stekpannan.) Låt vila.

Stek levern i resterande smör i en stekpanna på både sidor tills den får lite färg.

Blanchera bönorna i lättsaltat vatten i några minuter.

Lägg upp bönorna på tallrikar. Lägg oxfilén ovanpå. Lägg sedan gåslevern på köttet och toppa med skivad tryffel. Ringla såsen runtom på tallriken. Servera direkt.

Kan även serveras med t ex potatisgratäng eller ugnsbakade potatisklyftor om så önskas.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Tournedos Rossini"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se