Pappardelle med ragu på svensk rapsgris
Ragu är en klassisk italiensk maträtt. Receptet är framtaget i samarbete med Livets Goda Vinet & Maten.
Ingredienser
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- Ragu
- ca 1 kg karré från svensk rapsgris
- 1/2 flaska rött vin
- 2 liter buljong på oxe
- 2 st grovhackade gula lökar
- 5 st vitlöksklyftor
- 5 st grovhackade kaffir limeblad
- 5 st lagerblad
- 10 st svartpepparkorn
- 3 msk tomatpuré
- 10 st hackade tomater
- 1 msk timjan
- 1 nypa socker
- 25 g smör
- Övrigt
- Pappardelle
- 1 dl hackad basilika
- 1 bit parmesan
- salt
- peppar
- smör
- olivolja
Skriv en kommentar till "Pappardelle med ragu på svensk rapsgris"
Visa kommentarer Dölj kommentarer