Öppna meny
2 februari, 2024

Fem Fakta om Lambrusco

Lambrusco ett klassiskt italienskt vin som är känt för sina bubblor och mångsidiga smakprofil. Här kommer fem fakta om Lambrusco!

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

1. Lambrusco är ett vin som är känt för sin unika smakprofil som kombinerar fruktighet med en lätt bubblighet. Det här vinet är perfekt för de som uppskattar en balans mellan sötma och syra, vilket gör att Lambrusco är ett utmärkt val för en rad olika tillfällen och maträtter.

2. Lambrusco härstammar från Emilia-Romagna regionen i Italien, en plats som är känd för sin rika mat- och vinkultur. Traditionen av Lambrusco-vin sträcker sig långt tillbaka i tiden och är djupt förankrad i den lokala kulturen.

3. Tack vare sin unika smakprofil är Lambrusco är ett utmärkt val till en mängd olika maträtter. Dess friska och något söta karaktär gör att vinet passar perfekt till allt från kraftiga ostar till rätter med rött kött och grillade tillbehör.

4. Lambrusco är inte någon nykomling på vinscenen, även om dess populäritet har ökat de senaste åren. Lambrusco har en fascinerande historia som sträcker sig tillbaka ända till romarriket.

5. Lambrusco kommer i en mångfald av stilar – från torrt (secco) till sött (dolce) – vilket gör det till ett mångsidigt vin som tilltalar en bred publik.

Donelli vini-donelli lambrusco.jpeg

Donelli Lambrusco Reggiano Dolce - en italiensk favorit!

Vinet bjuder på en perfekt balans av sötma och bubblor.  Detta mousserande, fruktiga vin från hjärtat av Emilia-Romagna är den idealiska följeslagaren till både festliga tillställningar och mysiga hemmakvällar. Upplev en smak av Italien i varje sipp!

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget