fbpx
Öppna meny
, ,
14 oktober, 2020

Nyheter i oktober

Oktober har redan hunnit passerat sin mitt och det är snart höstlov och Halloween för er med barn i familjen. Tiden springer iväg och här på Enjoy Wine & Spirits lanserar vi nyheter på löpande band. Vi vill gärna presentera vår nykomling från Sicilien, Aldo Viola som jobbar helt naturligt och biodynamiskt i sina vingårdar. Hans viner är vibrerande och energiska skönheter på lokala druvsorter, väl värd att upptäckas. Vi har också släppt två klassiker från vår portfölj, Juliusspitals Würzburger Stein Riesling Erste Lage 2018 och Yann Chaves eftertraktade Crozes-Hermitage från samma årgång. Läs mer nedan och Enjoy!

Dela på Twitter Dela på Facebook

Tillfälligt sortiment 6 oktober

Nr 90590, 199 kr
Juliusspital Würzburger Stein Riesling Erste Lage 2018
Tyskland, Franken (100 % Riesling)
Torr, med komplex frukt och druvkaraktär av citrus, tropisk frukt och skiffer i en elegant smak. Tydlig och intensiv mineralkaraktär med lång eftersmak.
Passar bra till smakrika, eleganta rätter av fisk och skaldjur.

Nr 95017, 219 kr
Yann Chave Crozes-Hermitage 2018
Frankrike, Rhônedalen (100 % Syrah)
Fruktig och kryddig med tydlig örtighet och härlig röd och mörk frukt. Inslag av lakrits, tobak, färska örter, vitpeppar och mineraler.
Utmärkt till grytor och mustiga långkok.

Tillfälligt sortiment 13 oktober

 

Nr 95305, 289 kr
Aldo Viola Egesta 2018
Italien, Sicilien (100 % Grillo)
Färgen är ljust orange. I doften hittar vi aprikoser, färska örter och en lite krutig mineralkänsla. Smaken är fyllig med tydliga inslag av grillade citroner, inlagda persikor och örter. Eftersmaken bär på en tydlig mineralitet och en liten sälta som avslöjar den omedelbara närheten till Medelhavet. En liten strävhet från skalen.
Det här är ett perfekt matvin som passar till det mesta från Asiatiska smaker till en klassisk fransk Bouillabaisse

Nr 35061, 199 kr
Aldo Viola Saignee 2017
Italien, Sicilien (Nerello Mascalese & Syrah)
Den ljusrödafärgen skvallrar om att det här är ett vin i en lite lättare stil. Fortfarande med massor av smak från moreller, plommon och kryddig avslutning av balsamico. Eftersmaken är läskande med en kryddig, stenig karaktär med en aning sälta.Gott till charkuterier, smakrika fiskrätter, kraftigare vegetariska rätter.

 

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget