Öppna meny
25 april, 2018

Ett glas med: Bio Capitol

Sex snabba till biografens sommelier

Anna Viola Edman, sommelier på Bio Capitol, Stockholm

Dela på Twitter Dela på Facebook

Mat och vin står i fokus när den anrika kvartersbiografen Capitol öppnar igen i Vasastan. Alla ska kunna känna sig hemma här – men något popcorn kommer inte att finnas på menyn.

Bio Capitol nyinvigs i sommar

Den anrika biografen Capitol i Vasastan öppnar snart som biograf igen. Och inte vilken bio som helst – utan en där du kan både äta och dricka gott till filmen.

I en anrik lokal från 1926 håller Bio Capitol på att skapa ett unikt mat- och dryckeskoncept, en mötesplats där alla ska känna sig välkomna om man så vill avnjuta en frukost, lunch eller middag eller bara ta ett glas vin i foajén innan bion.

Vi har träffat Anna Viola Edman som är dryckesansvarig på Bistro Capitol. Här berättar hon om menyn som består av fantastiska viner i samklang med enkla och rena smaker i små- och mellanrätter efter säsong. Den röda tråden är enkelhet, kontinuitet och kvalitet.

Berätta lite om ert utbud?

Vår vinlista i bistron kommer att vara väldigt levande i sin enkelhet. Vi kommer att byta vissa viner varje vecka men samtidigt ha en bestående del. Ett nära samarbete med vår huvudleverantör Enjoy Wine & Spirits kan leda till både överraskningar och små gästspel utbudet. Välkomnande är ledordet, så vinlistan är folklig och familjär i sin betoning.

Vilket vin passar bäst till popcorn?

Tro det eller inte, men popcorn kommer inte vara något vi serverar här på Capitol, som det ser ut i dagsläget.

Vad är det bästa med att gå på bio hos er?

Det bästa med ett besök hos oss kommer att förmedla sig själv redan i entrén då man möts av en otroligt vacker lokal. Den röda tråden i mat och dryck är väl genomtänkt och tillsammans med biografchefen kommer vi att flörta med filmerna som visas genom alla sinnen. Enkelheten ger känslan.

Hur vill du förmedla den känslan med en mat- och dryckupplevelse på Bio Capitol?

Jag tror att känslan finns i att man kan använda fler sinnen och både kan njuta en bit mat och dricka ett glas champagne, vin eller öl i våra salonger. När man beställer sin biljett på nätet beställer man också sitt matpaket. Tillagade rätter som serveras kallt, såsom smörrebröd, pintxos, chark- och ostbrickor eller något annat smakligt. Bioupplevelsen blir hos oss något unikt.

Bästa tips till den vinintresserade när de väljer från en vinlista?

Själv föredrar jag att prova flera olika viner framför att beställa in en hel flaska. Mitt råd är att smaka på så mycket så möjligt.

Favoritvin från Enjoy Wine & Spirits?

Yann Chave Hermitage 2012. Alla viner från Au Bon Climat är också helt makalösa, och jag gillar de vita bourgognerna från Rémi Jobard väldigt mycket.

Notis! Bio- och Bistro Capitol öppnar innan sommaren på Sankt Eriksgatan 82 i Stockholm.

 

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget