fbpx
Öppna meny
,
2 april, 2020

Vinnande Vinare i Vinordic Wine Challenge 2020

Hurra för oss och våra viner!
Detta år gick vi segrande med hela 6 st medaljer varav 3 st GULD och 3 st SILVER vid Vinordic Wine Challenge 2020.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Vinordic Wine Challenge går ut på att varje år finna Sveriges mest prisvärda viner. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser. I varje prisklass utses en vinnare som får utmärkelsen ”Gold Trophy”. Även en ”Silver Trophy” och en ”Bronze Trophy” delas ut. Kategorierna är vitt boxvin, vitt vin på flaska, rosévin på box, rosévin på flaska, mousserande rosévin (inkl. champagne), mousserande, champagne, rött boxvin, rött vin på flaska, vitt ekovin, rött ekovin, svenskt vin samt alkoholfria fruktdrycker.

Alla viner som finns till försäljning i Sverige den 2 mars 2020, hos Systembolaget eller via beställningssortimentet, har möjlighet att delta på lika villkor i tävlingen. Tävlingen EU-certifierades 2006 och vinnarna kan använda tävlingens dekaler både på flaskans etiketter och i annonsering. GastroNord och Allt om Vin publicerar dessutom vinnarna på sina plattformar – i text, bild och rörligt – under hela vinståret. Många av tidigare års vinnare har upplevt en ökad efterfrågan på sin vinnande produkt.

Våra Vinnande Vinare

GULD i kategori: Rött Vin 9. 250+ KR/HELFLASKA
Au Bon Climat Santa Barbara County Pinot Noir
Årgång: 2017 Systembolagets nr: 92226-01 Pris: 299 kr
Stor aromatisk doft med inslag av jordgubbar och vildhallon. Lång frisk eftersmak med toner av fat, anis och kryddnejlika. Gott till feta fåglar, grillade vegetariska rätter, fisk och som sällskapsdryck.

GULD i kategori: Rosévin 3. 100+ KR/HELFLASKA
Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt
Årgång: 2019 Systembolagets nr: 5600-01 Pris: 119 kr
Bärig, mycket frisk, ungdomlig smak med inslag av smultron, örter, röda vinbär och blodgrapefrukt. Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller kyckling, eller till sallader.

GULD i kategori: Champagne 2. 301-400 KR/HELFLASKA
Nicolas Feuillatte Blanc de blancs Collection Vintage
Årgång: 2012 Systembolagets nr: 7592 Pris: 349 kr
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, grapefrukt, nougat, mineral. Serveras vid cirka 8°C som aperitif, eller till rätter av fisk eller skaldjur.

 

SILVER i kategori: Rött Vin Ekologiskt 2. 80-99 KR/HELFLASKA
Troppo Merlot Cabernet
Årgång: 2015 Systembolagets nr: 2180-02 Pris: 49 kr/375 ml
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, plommon, kryddnejlika, lakrits och pomerans. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk- eller lammkött.

SILVER i kategori: Vitt Vin Ekologiskt 3. 120+ KR/HELFLASKA
A Christmann Riesling
Årgång: 2018 Systembolagets nr: 5882 Pris: 145 kr
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mineral, örter och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

SILVER i kategori: Rosé mousserande/Champagne 1. -99 KR/HELFLASKA
Sparkle & Co. Cuvée Rosé
Systembolagets nr: 77197 Pris: 75 kr
Fruktig smak med inslag av jordgubbar, persika, apelsinblommor och hallon. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, aperitif eller till rätter av ljust kött, gärna sallader

 

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget