Rostad blomkålssoppa med tryffelolja

Lyft din grönsakssoppa från vardag till fest genom att rosta grönsakerna i ugnen och toppa med tryffelolja och vackra örter. Så enkelt men så raffinerat gott!

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 st huvud blomkål
  • 4 st potatisar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st kvist rosmarin
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl skållade mandlar
  • ca 1 l grönsaksbuljong
  • 2,5 del crème fraiche
  • grönkålsskott
  • färska örter
  • tryffelolja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 250 grader.

Ansa blomkålen och bryt den i buketter, skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med skalade vitlöksklyftor, och rosmarin, ringla över olja och salta lätt.

Rosta allt mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills blomkålen fått gyllene färg. Lägg in mandlarna när det åter- står cirka 5 minuter och låt dem rostas.

Koka upp buljong och vatten. Ställ åt sidan.

Låt blomkålen svalna något, mixa allt ihop med hälften av buljongen. Häll i en kastrull, vispa i crème fraiche och smaka av med salt och späd med mer buljong till önskad konsistens.

Servera soppan med ett gott bröd och toppa med grönkålsskott och färska örter som timjan och rosmarin.

Ringla över tryffelolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Rostad blomkålssoppa med tryffelolja"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se