Flankstek med ramslökspesto, kikärter och fetaoströra

Välj om du steker eller grillar flanksteken. Smaklökarna kommer sjunga gospel vilket som. Recept och foto: Simon Bajada.

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Kött
  • 4 biffar av flankstek
  • Ramslökspesto
  • 100 g ramslök
  • 50 g Västerbottensost eller parmesan
  • 50 g rostade solrosfrön
  • 75 ml rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 nypa vitpeppar
  • saften från 1/4 citron
  • Kikärtsmos
  • 2 paket kikärter, á 400 g
  • 75 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • saften från 1/4 citron
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ta ut köttet ur kylskåpet minst en timme före tillagningen.

Börja med ramslökspeston.

Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Lägg åt sidan.

Skölj kikärterna i kallt vatten, lägg dem i en skål och mosa med en gaffel tillsammans med resterande ingredienser.

Värm sedan en stek- eller grillpanna och klicka i lite smör.

Stek köttet i en het panna, 4–5 minuter på varje sida.

Lägg på en varm tallrik, täck med aluminiumfolie och låt vila i minst 20 minuter.

Bred ut kikärtsmos på fyra tallrikar, lägg på köttet och toppa med ramslökspesto.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Flankstek med ramslökspesto, kikärter och fetaoströra"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se