Sparrissoppa med Rotari

  • Koka sparrisknopparna
  • Koka soppan

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg grön sparris
  • 2 st gullök
  • 2 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1/2 l grädde
  • 1 citron rivet skal
  • Rotari Brut
  • Salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär av knopparna på sparrisen och skär ner stjälkarna i mindre bitar.

Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills de känns mjuka.

Låt knopparna kallna snabbt i ett isbad.

Finhacka lökarna och fräs de tillsammans med själkarna i olivoljan.

Häll i grönsaksbuljongen och grädden och riv ner citronskalet.

Koka sparrisstjälkarna mjuka och mixa sedan soppan slät, smaka av med salt och peppar.

Fördela soppan i skålar och lägg i sparrisknopparna.

Stänk i lite Rotarin direkt från flaskan, över sopporna precis vid servering, så att ytan bubblar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer