Sparrissoppa med Rotari

  • Koka sparrisknopparna
  • Koka soppan

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg grön sparris
  • 2 st gullök
  • 2 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1/2 l grädde
  • 1 citron rivet skal
  • Rotari Brut
  • Salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär av knopparna på sparrisen och skär ner stjälkarna i mindre bitar.

Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills de känns mjuka.

Låt knopparna kallna snabbt i ett isbad.

Finhacka lökarna och fräs de tillsammans med själkarna i olivoljan.

Häll i grönsaksbuljongen och grädden och riv ner citronskalet.

Koka sparrisstjälkarna mjuka och mixa sedan soppan slät, smaka av med salt och peppar.

Fördela soppan i skålar och lägg i sparrisknopparna.

Stänk i lite Rotarin direkt från flaskan, över sopporna precis vid servering, så att ytan bubblar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!