Rostad spetskål, morotspuré, solrosfrön och salvia

Kör spetskålen i stekpanna eller på grillen. Du väljer, gott blir det i alla fall! Recept och foto: Simon Bajada.

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g skalade morötter, i tunna skivor
  • 70 g osaltat smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vatten
  • 1 st spetskål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 kruka salvia
  • 3 stjälkar salladslök
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp vattnet och tillsätt morötter, salt och smör.

Låt sjuda under lock i 20–30 minuter tills morötterna är mjuka. Passa noga; du kan behöva addera lite vatten. Under tiden, skär salladslöken i tunna skivor och lägg i kallt vatten.

Mixa morötterna slätt med en stavmixer eller
i en mixer. Tillsätt citron och mixa igen medan du saltar och pepprar för smak. Lägg åt sidan.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär spetskålshuvudet i fyra klyftor.

Värm olja i en stekpanna och bryn båda sidorna av klyftorna. Smaka av med salt och lägg i en ugnspanna. Rosta i 15 minuter. Låt solrosfröna rostas med kålen när det återstår fyra minuter av tiden.

Värm upp morotspurén och bred ut på fyra tallrikar. Toppa med spetskålsklyftorna.

Bryn smöret i en ren stekpanna, och stek salviabladet på medelvärme tills de är frasiga.

Strö salvian över kålen och toppa med salladslök.

Servera som huvudrätt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Rostad spetskål, morotspuré, solrosfrön och salvia"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se