Grillad rotselleri med citron-gräddfil och svensk sommarpesto
-
Grilla
Detta recept tar några timmar att göra då rotsellerin ska grillas tills den är helt bränd. Tiden det tar beror på storleken på rotsellerin och hur varmt det är i grillen.
Ingredienser
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- Grillad rotselleri
- 1 st stor rotselleri
- 2 dl gräddfil
- 1 st riven citron, endast skalet
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
- Pesto
- 1 dl hackad dill
- 1/2 dl hackad bladpersilja
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1 st liten pressad vitlöksklyfta
- 100 g vällagrad hårdost, t.ex. Västerbottensost eller prästost
- 60 g rostade solroskärnor
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 st riven citron, endast skalet
- ca 1 dl rapsolja
- salt
- peppar
Skriv en kommentar till "Grillad rotselleri med citron-gräddfil och svensk sommarpesto"
Visa kommentarer Dölj kommentarer