Grillad rotselleri med citron-gräddfil och svensk sommarpesto

  • Grilla

Detta recept tar några timmar att göra då rotsellerin ska grillas tills den är helt bränd. Tiden det tar beror på storleken på rotsellerin och hur varmt det är i grillen.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Grillad rotselleri
  • 1 st stor rotselleri
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st riven citron, endast skalet
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Pesto
  • 1 dl hackad dill
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 st liten pressad vitlöksklyfta
  • 100 g vällagrad hårdost, t.ex. Västerbottensost eller prästost
  • 60 g rostade solroskärnor
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 st riven citron, endast skalet
  • ca 1 dl rapsolja
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Grilla rotsellerin över indirekt värme alternativt lägg den direkt på kolbädden. Sätt locket på grillen. Se till rotsellerin då och då och vänd på den.  Se även till att kolen är fortsatt het.

Under tiden gör peston. Kör alla ingredienser utom olja i en matberedare till en smulig massa. Fortsätt mixa och tillsätt olja i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.

Blanda gräddfil med citronskal.

När rotsellerin är bränd runtom och är mjukt rakt igenom (kolla med en potatissticka) är den klar. Halvera och gröp ur den. Lägg upp på ett fat och ringla över gräddfil och pesto. Salta och peppra.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Grillad rotselleri med citron-gräddfil och svensk sommarpesto"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se