Studio by Miraval Rosé

Finns på utvalda Systembolag

Klicka på knappen för att se i vilka Systembolaget-butiker produkten finns tillgänglig.

Årgång
2018
Pris (inkl. moms)
145 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Artikelnr. 94925
Producent Famille Perrin
Ursprung Frankrike, Provence
Typ Vin, Rósevin, Torrt, friskt och fruktigt
Druvor Cinsault 40%, Grenache 30%, Rolle 30%
Karaktär Stor doft med hallon, mineraltoner, citrus och örter. Torr och fruktig smak av mogna röda bär och citrusfrukt. Lång mineraldriven eftersmak.
Sockerhalt 1.5 gram/liter
Vinifikation Denna rosé är framställd enligt saignée metoden, d.v.s. att de krossade cinsault druvorna får ligga med druvmusten några timmar för att dela med sig av frukt och färg. Övriga druvor grenarche, rolle och tibouren har pressas direkt efter skörd. Grenarche och rolle druvorna har vinifierats en tid på tulpanformade cementtankar med rund botten vilket ger en effekt som påminner om battonage. Sedan har vinet fortsatt vinifiera på rostfria ståltankar.
Förslutning Skruvkapsyl
Lagring Gott att dricka nu.
Gott till Skaldjur, sallader, fiskrätter och som aperitif
Övrigt Vinet tar inspiration från en musikinspelningsstudio installerad på Provence gården Miraval av den tidigare ägaren och jazzmusikern Jacques Loussier. Flera högprofilerade band, inklusive Pink Floyd, AC / DC, Chris Rea, Wham, Sade och Shirley Bassey har spelat in skivor i studion. Miraval ägs som tidigare av familjen Pitt och Jolie. I partnerskap med Perrin-familjen på Château de Beaucastel, görs vinerna i deras regi. Druvorna till Studio by Miraval rosé hämtas från vingårdar på franska rivieran.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Studio by Miraval Rosé

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Studio by Miraval Rosé

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!