Calvet – med passion för goda viner

CALVET är utan tvekan en av Frankrikes mest kända vinproducenter. Företaget bildades redan 1818 i byn Tain Hermitage vilken ligger i Rhônedalen, fem år senare etablerade de sig i Bordeaux. Företaget har sedan dess fortsatt att växa, hela tiden utan att göra avkall på kvaliteten.

glas rosevin
Hjärtat av vinproduktionen ligger i Bordeaux där de äger flera vinslott även om de också är verksamma i andra delar av Frankrike. Deras viner uppmärksammas gång på gång av internationell vinpress för sin höga kvalitet.

Calvet Côtes-du-Rhône Rosé

I Cote du Provence produceras rosévinet Calvet Côtes-du-Rhône Rosé. Ett ungdomligt och härligt aromatiskt, bärigt vin med mängder av mogna jordgubbar och körsbärstoner uppbackade av mineral. Den friska fruktsyran bär upp all frukt i smaken och ger ett härligt inbjudande avslut.

Efter skörden pressas druvorna och skalen får ligga med under en kort period för att ge vinet dess vackra färg och fruktstruktur. All vinifiering och lagring sker på rostfria ståltankar för att behålla all frukt och fräschör.

Druvor: Grenache 40%, Syrah 30%, Mourvèdre 30%

Calvet Cote du Rhone
89 kr | Artnr: 2219

Finns vinet på mitt Systembolag?

Recept

Sortiment

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!