Carpaccio classico

  • Lägg oxfilen i frysen
  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g oxfile av högsta kvalitet
  • 100 g ruccolasallad
  • 1 stång blekselleri
  • 1 citron
  • 50 g parmesanost
  • 8st kvistkapris
  • olivolja extra virgine
  • nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg oxfilén i frysen 2-3 timmar, då är det lättare att skära köttet så tunt som det krävs för den här rätten.

Ta fram den halvfrysta oxfilén och skär den i riktigt tunna skivor, fördela skivorna på fyra tallrikar.

Blanda rucolasalladen med tunt skivad blekselleri, hyvlad parmesan och kvistkapris.

Fördela salladen på oxfilén, ringla över lite olivolja och garnera med tunna citronklyftor.

Smaksätt med nymald svartpeppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se