Bulgursallad med grillad kyckling, nektarin och dillyoghurt

En riktigt fräsch sallad med grillad kyckling, som kan utgöra det matiga alternativet på din buffé. Recept och foto: Simon Bajada.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g kycklingbröstfiléer
  • 2,5 dl bulgur
  • 1 msk olivolja
  • 100 g färsk spenat
  • 2-3 st nektariner i skivor
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 1 st finskuren rödlök
  • 1 st citron juice av
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk finriven, färsk ingefära
  • 1,5 msk hackad dill
  • salt
  • peppar
  • 1/2 msk sumak
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

 

Krydda först kycklingen med salt och peppar och grilla tills den är genomstekt. Lägg åt sidan och låt svalna. Skär sedan i tunna bitar.

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kalt vatten och blanda med olivolja.

Rör ihop ingredienserna till yoghurtdressingen i en stor bunke, krydda med sal och peppar och blanda med spenat, nektariner, valnötter, rödlök och kyckling.

Servera från ett stort fat och toppa med sumak.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Bulgursallad med grillad kyckling, nektarin och dillyoghurt"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se