Carpaccio på rökt tonfisk med lime och parmesan

  • Frys tonfisken
  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g rökt tonfiskfilé
  • 2 st lime
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 dl olivolja
  • 50 g parmesanost
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär den rökta tonfisken i lövtunna skivor, frys tonfisken ca 30 minuter så att den blir lättare att skära.

Riv skalet och pressa juicen ur limefrukterna.

Rör ihop en dressing av limeskal, limejuice, honung och olivolja.

Smaksätt med salt och peppar.

Fördela tonfiskskivorna på fyra tallrikar, slå över limedressingen och strö grovt riven parmesanost över tonfisken.

Garnera med strimlat tomatkött, limeklyftor och basilikablad

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!