Öppna meny

Gnarly Head

- viner från soliga Kalifornien

Zinfandel och Viognier

Gnarly Head Old Vine Zin är ett generöst och fruktigt rött vin med låg sockerhalt, gjort på majoriteten Zinfandel. Passar utmärkt till street food, burgare, grillat och kötträtter generellt.

Gnarly Head Viognier utsågs i vintras till ”Årets mest prisvärda vita vin” av världens största vinprovarorganisation – Munskänkarna. Passar perfekt till det asiatiska köket men även till fisk- och lättare kycklingrätter.

Sortiment

Om Gnarly Head Cellars

Delicato Family Vineyards, vy över vingård, Napa Valley, Kalifornien, USA

Gnarly Head Cellars från Kalifornien, USA, är en del av Delicato Family Vineyards.

När Gasparé Indelicato på 1920-talet emigrerade till Kalifornien från den lilla byn Campobello på Sicilien var det helt naturligt för honom att fortsätta med det hans far, farfar och flera generationer hade livnärt sig på – att odla druvor.

Våren 1929 planterades de allra första druvorna och inom några år hade ryktet om Gasparés fina Kaliforniendruvor spridit sig i landet, orderblocket var fulltecknat! Men förbudstiden 1919 till 1933 och den påföljande stora depressionen lamslog försäljningen.

Gasparé hankade sig fram genom att sälja druvor huvudsakligen till Chicago och New York där privatpersoner tilläts göra 200 gallon vin för eget bruk. 1935 beslöt sig Gasparé för att själv göra vin av delar av sin skörd, i den gamla stenladan (Stone Barn) på vingården pressades för hand druvorna till det allra första vinet från familjen Indelicato.

Den andra generationen bestående av Gasparés söner Vincent, Frank och Anthony drev på och utvecklade företaget genom att utöka produktionen avsevärt och ”skräddarsy” viner till andra vinerier i Kalifornien.

Alla viner odlas enligt hållbara principer och är certifierade enligt ”Sustainable Winegrowing”. Idag är det Anthonys söner Chris och Jay Indelicato som står vid
rodret. Chris, som är vd, fick 2012 den fina utmärkelsen ”Wine Star Award” som årligen delas ut av tidningen Wine Enthusiast Magazine. En vinvärldens
motsvarighet till filmvärldens Oscar.

Recept

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget