Jämtländsk björnburgare
Jonas Cramby åker till Jämtland och gör björnburgare.
Ingredienser
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- Björnburgare
- 600 gram björnkött eller annat vilt
- 125 gram talg gärna av fjällko
- 8 skivor bacon
- 2 msk honung
- 4 st hamburgerbröd av bästa sort
- 4 skivor hamburgerost
- 4 st salladsblad
- salt
- peppar
- Dressing
- 0,5 dl senap
- 0,5 dl ketchup
- 0,5 dl majonäs
- 1 dl inlagda grönsaker finhackade
- 2 st schalottenlökar finhackade
- Mandelpotatischips med Jämtlandsdipp
- 4-6 st mandelpotatisar
- frityrolja
- 2 dl syrad grädde eller crème fraîche gärna från Oviken
- 1 dl torkade trattkantareller
- 1 dl torkad renstek
- salt
- peppar
Skriv en kommentar till "Jämtländsk björnburgare"
Visa kommentarer Dölj kommentarer