Fiskburgare med ärtstomp och lyxiga campingchips
Jonas Cramby är ute på en landskapsturné i Sverige och drar upp öring i floden Tidan, han svänger ihop riktigt smarriga fiskburgare. Till sin hjälp har Jonas en av Sveriges främsta flugfiskare, Johan Klingberg. Och som gräddan på moset får han äran att bjuda en sjufaldig världsmästare i flugbindning på sin västgöta-burgare.
Ingredienser
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- Jonas Crambys fiskburgare
- 600 gram röding, regnbåge eller lax
- 4 st hamburgerbröd av bästa sort
- 1 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 2 tsk spiskummin
- 1 dl panko
- 1 tsk silverlök
- 500 gram frysta ärtor
- 50 gram smör
- 0,5 spetspaprika
- 4 msk majonäs
- 4 tsk dijonsenap
- maltvinäger
- frityrolja
- salt
- peppar
- Lyxiga campingchips
- 1 st påse valfria lättsaltade potatischips
- 2,5 dl créme fraiche
- 2,5 dl löjrom
- 1 knippe gräslök
Skriv en kommentar till "Fiskburgare med ärtstomp och lyxiga campingchips"
Visa kommentarer Dölj kommentarer