fbpx
Öppna meny
4 september, 2020

Nyheter i september

Nyheter i september, ja det är redan september och vi kommer lansera en hel del godsaker under denna månad. Det glädjer oss att kunna presentera ett hållbart vin på PET i fast sortiment. Krispiga tyskar och en murrig portugis och en fyllig fransyska och flera vackra italienare i tillfälliga sortimentet. En extra exklusiv lansering i beställningssortimentet är Champagne Nicolas Feuillates toppvin Palmes d’Or. Denna gång av superårgången 2008, inte att missa! Håll till godo och Enjoy!

Linda Folkesson

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Fast sortiment 2020-09-01

Nr 2550, Calvet Fitou PET, LGCF /Mont Tauch, 2018, 99 kr + pant
Frankrike, Languedoc-Roussillon (Syrah 48%, Grenache 28%, Carignan 24%)
Fruktigt och smakrikt rött vin med generös doft med inslag av färska örter, skogsbär, lakrits, svartpeppar och fat. I smaken fruktigt och smakrikt med toner av skogsbär, örter, svartpeppar och fat. Passar till örtbakat lamm, allt på grillen och hamburgare.

Tillfälligt sortiment 2020-09-08

Nr 90671 Quinta Crasto Reserva Old Vines 2017 (480 fl.) 289 kr
Portugal, Douro DOC (Touriga nacional 20%, Touriga franca 20%, Tinta roriz 20%, Sousão 20%, Tinta barroca 20%)
Kryddigt och mustigt rött vin me stor och generös doft av cassis och ekfat. Ett fylligt och fruktdrivet vin med modern och aromatisk frukt av violer, svarta vinbär och ceder. Lång och komplex eftersmak. Gott till grillade rätter som lammentrecote med ugnsbakade rotgrönsaker.

Nr 90358 Juliusspital Würzburger Stein Silvaner Erste Lage 2019 (7020 fl.) 199 kr
Tyskland, Franken (Silvaner 100%)
Torrt, friskt och fruktigt vitt vin med aromatisk druvkaraktär, tropisk frukt och markerad mineralkaraktär. Lång elegant eftersmak. Passar till ljus fågel som kyckling, grillad fisk och skaldjur.

Nr 90362 Rémi Jobard Meursault Sous la Velle 2018 (240 fl.) 499 kr
Frankrike, Bourgogne, Meursault AOC (Chardonnay 100%)
Torrt, fylligt och smakrikt vitt vin med generös, tydligt mineraldriven doft med toner av vit persika, citrus och lite fat. Mycket mineraler även i smaken och toner av gröna äpplen, vit persika, citrus, nötter och en välbalanserad fatkaraktär. Gott till smakrika fiskrätter, comtéost, svampanrättningar.

Tillfälligt sortiment 2020-09-15

Nr 93134 Family Becker Pinot Noir 2016 (6000 fl.) 89 kr (375 ml)
Tyskland, Pfalz (Pinot noir 100%)
Fruktigt och smakrikt rött vin med inslag av vildhallon, körsbär och kryddor. Eftersmaken är lång och frisk med inslag av vildhallon, te, mineral och moreller. Passar smakrika rätter på fisk, gås, lamm, anka, vildfågel.

Tillfälligt sortiment 2020-09-25

Nr 95054, Juliusspital Würzburger Stein Riesling GG 2017 (360 fl.) 379 kr
Tyskland, Franken (Riesling 100%)
Torrt, friskt och fruktigt vitt vin med stor och fruktig doft av citrus, tropisk frukt och örter. Smaken är lång och komplex med stenig mineralton, gröna äpplen och vit persika. Lång frisk eftersmak. Gott till fisk och skaldjursrätter samt eleganta vegetariska rätter.

Nr 95051, Juliusspital Würzburger Stein Silvaner GG 2017 (360 fl.) 369 kr
Tyskland, Franken (Silvaner 100%)
Torrt, friskt och fruktigt vitt vin med torr, medelfyllig, mycket frisk, fruktig smak, med utpräglad druvkaraktär och aromatisk mineralkaraktär. Lång nyanserad eftersmak. Passar till fiskrätter, vegetariskt, kallskuret (traditionell tysk kalte platte).

Nr 92346 Cigliuti Barbaresco Vie Erte 2016 (900 fl.) 399 kr
Italien, Piemonte, Barbaresco DOCG (Nebbiolo 100%)
Rött vin, stramt och nyanserat. Nyanserad med strama tanniner, mycket balanserad och elegant frukt. Stor underliggande kraft i form av körsbär, nypon, örter och med en lång eftersmak. Gott till fågel, vilt och härliga kött- och svampgrytor.

Nr 92379 Cigliuti Barbaresco Serraboella 2016 (1200 fl.) 499 kr
Italien, Piemonte, Barbaresco DOCG (Nebbiolo 100%)
Rött vin, stramt och nyanserat. Ung och mycket koncentrerad struktur. Vinet är fullpackat med mörkröda bär, rosor, torkade nypon, fat och kryddor. Vinet är har en påtaglig tanninstruktur men är mycket balansera. För den tålmodige finns mycket att vinna på att lägga undan i vinkällaren i minst 10 år. Ett stort vin! Passar till smakrika rätter av fågel, vilt och tryffel.

Nr 92565 Valiano Chianti Classico 2017 (TSV 4800 fl.) 149 kr
Italien, Toscana, Chianti Classico DOCG (Sangiovese 95%, Merlot 5%)
Kryddigt och mustigt rött vin som är smakrikt och relativt fylligt, med mörk kryddig frukt i form av mörka körsbär, björnbär, fat och kryddor. Strukturen är balanserad och med en frisk och lång eftersmak. Passar perfekt till grillade rätter av nöt och fläsk, risotto eller smakrika ostar.

Från fast sortiment till beställningssortimentet 2020-09-01

Nr 72796 Radikon Jakot 2012, 278 kr
Nr 2426 Ugo Lequio Barbaresco 2015, 329 kr

2020-09-22

Nr 86303 Kilchoman 100 % Islay 10th Edition 50 %, 849 kr

Nytt i beställningssortimentet 2020-08-31

Nr 70735 Radikon Slatnik, 2018, 349 kr
Italien, Friuli (Chardonnay 80%, Tokai Fruilano 20%)
Torrt, fylligt och smakrikt vitt vin med stor doft, inslag av torkade aprikoser, röda äpplen, citus, nypon och mandlar. Smaken är fyllig och domineras av torkade aprikoser, mandelmassa, pomerans och örter. Mycket lång mineralrik eftersmak med en liten strävhet i avslutet. Passar till både vilda och tama fåglar, din favoritost och lufttorkat kött från gris och nöt.

2020-09-07

Nr 79534 Esprit de Tablas Rouge Tablas Creek 2015, 199 kr
USA; Kalifornien (Mourvèdre 40%, Syrah 28%, Grenache 22%, Counoise 10%)
Rött vin som är mycket fylligt och med fruktdriven smak, inslag av mörka bär, charkuterier, örter och en liten avslutande ton av fat och kummin. Passar till eleganta rätter på nöt, vilt eller vildfågel.

 

Från beställningssortimentet till fast sortiment 2020-09-01

Nr 73220 Piccini Prosecco Extra Dry NV, 95 kr
Italien, Veneto (Glera 100%)
Mousserande vitt och torrt vin med fruktig och frisk mousse och lite aromatiska inslag. Smaken är balanserad och elegant med inslag av gula äpplen, färska örter och päron. Passar som aperitif, eller till en typisk italiensk antipasto.

Andra nyheter

Välj rätt vin till kräftorna
Dryckesskolan

Välj rätt vin till kräftorna

Den älskade kräftskivan började bli populär i Sverige under första halvan av 1900-talet. Under främst augusti månad samlas vi i trädgårdar med ...

Ginger Beer – kryddig, kaxig och kall
Dryckesskolan

Ginger Beer – kryddig, kaxig och kall

Sedan sommaren 2018 kan du njuta av vår alldeles egen Ginger Beer från Barrels and Drums. Den friska, kryddiga drycken passar perfekt till säsongens fräscha drinkar, men ...

Fem fakta om Bourgogne
Dryckesskolan

Fem fakta om Bourgogne

Vindistriktet Bourgogne är ligger bakom några av världens absolut dyraste och mest eftertraktade viner. Här är fem fakta om Bourgogne som du kanske inte redan visste.   1. ...

Välj rätt vin till grillat
Dryckesskolan

Välj rätt vin till grillat

Gemensamt för all mat som grillas är den rostade smak som grillningen ger och när du ska välja vin till grillat så beror det givetvis på vad ...

Fem fakta om Rioja
Dryckesskolan

Fem fakta om Rioja

Vinet från Spaniens mest kända vinregion är en favorit hos många. Traditionellt används fat av amerikansk ek med låg rostningsgrad för lagringen, vilket ger ...

Skandaler i vinvärlden
Dryckesskolan

Skandaler i vinvärlden

Med jämna mellanrum briserar en bomb i vinvärlden och en skandal rullas upp för omvärldens nyfikna ögon. Här listar vi några av de mest ...

Fem fakta om zinfandel
Dryckesskolan

Fem fakta om zinfandel

Den blåa druvan zinfandel ger allt från lätta, fruktiga roséviner till kralliga och smakrika rödviner med hög alkoholhalt. Generellt passar zinfandelviner till robusta smaker ...

En efterlängtad comeback
Nyheter

En efterlängtad comeback

För andra gången på mindre än tre år vinner producenten Delaire Graff Estate en listning på Systembolaget med sitt vin Swartland Reserve Chenin Blanc. Lagom till sommaren hittar ...

Trendspaning sommaren 2021 - vad dricker svensken i sommar?
Nyheter

Trendspaning sommaren 2021 - vad dricker svensken i sommar?

Enjoys trendspaning för sommaren riktar in sig på ett par heta länder, några nyheter och ett par druvor.   Det är ett spännande vinår vi ...

Fem fakta om Côtes du Rhône
Dryckesskolan

Fem fakta om Côtes du Rhône

Côtes du Rhône ligger i sydöstliga Frankrike och är både samlingsnamnet för alla viner som odlas längs Rhônedalens sluttningar och en så kallad ...

Fem fakta om Fitou
Dryckesskolan

Fem fakta om Fitou

Fitou är Languedoc-Roussillon äldsta appellation för röda viner. Vinodlingsområdet Fitou är uppdelat i två zoner. De skiljer sig något i klimat och kallas därefter Fitou ...

Fem fakta om rosévin
Dryckesskolan

Fem fakta om rosévin

När det åter glimmar av rosa toner i glaset på uteserveringarna runt om i landet, vet vi med säkerhet att våren är här och att sommaren ä...

Fem fakta om Touriga Nacional
Dryckesskolan

Fem fakta om Touriga Nacional

Touriga Nacional en relativt okänd druva som ger lagringståliga och matvänliga viner. Lär känna Portugals nationaldruva Touriga Nacional. Det sägs att det finns 3 000 olika ...

En ny generation riesling cyklar in!
Nyheter

En ny generation riesling cyklar in!

Vem är Tysklands största kändis? Druvan riesling såklart. Denna världsberömda ädla druva är genomtysk och trivs i nordliga klimat och ligger bakom de mest fantastiska ...

Fem Fakta om Apulien
Dryckesskolan

Fem Fakta om Apulien

Det soliga Apulien ligger på Italiens berömda klack. Här trivs druvorna negroamaro och malvasia extra bra i den heta italienska solen och de svalkande vindarna som sveper in ...

Fem fakta om vin på PET
Dryckesskolan

Fem fakta om vin på PET

Det finns något traditionellt och härligt med att korka upp en vinflaska tillverkad av glas, det är ju för att det är den vanligaste förpackningen som ...

Fem fakta – om Barolo
Dryckesskolan

Fem fakta – om Barolo

Druvan bakom Barolo-vinet heter Nebbiolo och odlas i de sluttande Langhebergen i nordvästra Italien, i regionen Piemonte. Det var romarna som förde druvan hit och hela pittoreska Langhe ...

Hur gör man alkoholfritt vin?
Dryckesskolan

Hur gör man alkoholfritt vin?

Avhängt vilken anledning man har, så är det fullt legitimt att avstå från alkohol. Med det sagt är det ett faktum att alkohol är en fantastisk smakbärare. ...

Fem fakta om Douro
Dryckesskolan

Fem fakta om Douro

I norra Portugal finner vi en av landets mest kända vinregioner, Douro. Området delar namn med Dourofloden som slingar sig fram i det dramatiskt vackra landskapet mellan branta ...

Riktig cider - mer gemensamt med vin än söt läskedryckscider på burk
Dryckesskolan

Riktig cider - mer gemensamt med vin än söt läskedryckscider på burk

När man vill påvisa att något är riktigt gammalt brukar man dra till med att "redan de gamla romarna gjorde så" men i fallet med riktig cider ä...

Fem fakta om Côtes du Rhône
Dryckesskolan

Fem fakta om Côtes du Rhône

Från Rhônedalen i sydöstra Frankrike kommer flera olika toppviner. Vindistriktet är uppdelat i södra och norra Rhône som skiljer sig åt både sett till ...

Drömmen om Italien och en slug svart tupp
Dryckesskolan

Drömmen om Italien och en slug svart tupp

Säg Toscana och de flesta av oss ser böljande kullar, cypresser, pittoreska bergsbyar och vackra vingårdar framför oss. Toscana får ofta gestalta drömmen om ...

Superkombos
Dryckesskolan

Superkombos

Vad är det som gör att vissa saker blir otroligt goda när de äts tillsammans - sk. Superkombinationer?   Vissa kombinationer är oväntade och andra är mer ...

Nyheter i januari 2021
Nyheter

Nyheter i januari 2021

Välkomna till 2021... ja, vad har vi förväntningar på det kommande året med det drakoniska 2020 i ryggen. Många har nog väntat på en vändning, men ...

Vin till Julmat
Dryckesskolan

Vin till Julmat

En av de vanligaste frågorna vi får inför julhelgen är om det går att servera vin till julbordet. Och svaret är: Ja, det går utmä...

En jul utan marskalkens snaps är som en jul utan tomte.
Dryckesskolan

En jul utan marskalkens snaps är som en jul utan tomte.

Finlands historia är starkt förknippad med Gustaf Mannerheim, men känner du till historien om Mannerheims Sup?   Mannerheim (1867-1951) utsågs till överbefälhavare för Finlands armé ...

Ett glas med Nicoletta Bocca på San Fereolo
Dryckesskolan

Ett glas med Nicoletta Bocca på San Fereolo

”Våra första vingårdar låg i nordlig riktning, solen var en nödvändighet så solen blev en bra symbol för våra viner”.   San ...

Nyheter i december
Nyheter

Nyheter i december

December kom farandes och mitt i rasande pandemi tände vi första ljuset i advent och blickar framåt genom Black Friday, Cyber Monday och annat kommersiellt till julefriden ...

Drinktips tillsammans med Christofer Svedin
Dryckesskolan

Drinktips tillsammans med Christofer Svedin

Vi tog oss in till restaurang Regeringsgatan 21 för att göra lite drinkar tillsammans med Christofer Svedin - restaurangchef/sommelier på RG21.   Regeringsgatan 21 öppnade dörrarna i maj 2019 ...

Julklappstips från oss till er
Dryckesskolan

Julklappstips från oss till er

Vi på Enjoy Wine & Spirits samarbetar sedan länge med Vinkällan Dryckesutbildningar och är nu glada att kunna erbjuda dig en digital vinutbildning på grundnivå till ett rabatterat ...

Italiens gröna favoritdruva - Verdicchio
Dryckesskolan

Italiens gröna favoritdruva - Verdicchio

Enligt många är Verdicchio Italiens bästa druva för vita viner och det är hög tid att bli bekant med denna italienska favorit. Druvan odlas främst ...

Nyheter i november
Dryckesskolan

Nyheter i november

Nyheterna som lyser upp i novembermörkret kommer i olika skepnader, inte bara vin denna gången. Fem olika lanseringstillfällen med start i det säsongsbetonade första slä...

Det Amerikanska valet
Dryckesskolan

Det Amerikanska valet

Kalifornien står för ca 90 % av den amerikanska vinproduktionen och delstaten är även världens fjärde största vinproducent (efter Frankrike, Italien och Spanien). Mest kända är ...

Fem fakta om vin i matlagning
Dryckesskolan

Fem fakta om vin i matlagning

Vin är en fantastisk smaksättare i matlagning och rätt använt kan det förhöja smaken på allt från såser, grytor, soppor till efterrätter. ...

Nyheter i oktober
Mat & Vin

Nyheter i oktober

Oktober har redan hunnit passerat sin mitt och det är snart höstlov och Halloween för er med barn i familjen. Tiden springer iväg och här på ...

Biodynamiskt vin - flummig filosofi eller framtidens melodi?
Dryckesskolan

Biodynamiskt vin - flummig filosofi eller framtidens melodi?

En del uttryck i vinvärlden är inte helt enkla att förstå, som Biodynamiskt vin. Är det samma sak som ekologiskt? Har det tillsatser? Eller kan det bara odlas ...

Cava och excellenta Segura Viudas
Dryckesskolan

Cava och excellenta Segura Viudas

Spaniens svar på champagne heter cava och är ett mousserande vin som tillverkas enligt den klassiska metoden.   Cava tillverkas idag över hela Spanien, till skillnad från champagne som ...

Fem fakta om - Barbera
Dryckesskolan

Fem fakta om - Barbera

Denna veckas fem fakta om handlar om Barbera, en druva som många tycker om, mycket eftersom vinerna ofta är enklare att uppskatta än maffiga och sträva nebbioloviner. Barbera ...

Din guide: vin till hämtmat
Dryckesskolan

Din guide: vin till hämtmat

Vad är bra dryckeskombinationer till våra vanligaste sorters hämtmat? Väljer du alltid öl till kryddig och het mat fastän du hellre skulle dricka vin. Som vanligt ...

Varje droppe räknas - Tillsammans gör vi skillnad
Hållbarhet

Varje droppe räknas - Tillsammans gör vi skillnad

Idag släpper vi rapporten för Dryckesbranschens Klimatintiativ 2019. Som deltagare i Dryckesbranschens Klimatinitiativ synliggör vi vårt klimatarbete i den rapport som DKI släpper årligen sedan 2018. Tillsammans ...

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!