fbpx
Öppna meny
17 december, 2021

Nya årgångar på hyllan

Under året 2021 har flera av våra favoritviner uppdaterats med ny årgång. Här listar vi några av de förändringar som skett under det gångna året.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Piccini Chianti 2020
Det milda klimatet under våren och den varma sommaren 2020 gjorde att druvorna hade lätt att nå full mognad. De svala nätterna i augusti och september skapade också bra förutsättningar för balanserade druvor. Lanserades på hyllorna under hösten/vintern.

Piccini Chianti 2020

Härligt kryddig doft med inslag av körsbär, lakrits, kanel och muskot. Stor bärig och kryddig smak med inslag av körsbär, slånbär, muskot och med ett härligt lite örtigt avslut. Gott till pizza, pasta och klassisk bolognese.

Markowitsch Classic Pinot Noir 2019
En svalare årgång som ger eleganta välbalanserade viner med ren pinot-frukt. Tål att lagras. Lanserades på hyllorna under oktober månad.

Markowitsch Pinot Noir Classic 2019

Ljus röd färg. Fruktig doft av kryddor, jordgubbar och körsbär. Frisk och harmonisk smak med fat toner och inslag av jordgubbar, hallon och körsbär. Gott till ljust kött med svamp, gås med rödvinssås eller en grillad gös med rödvinssås.

Fontanafredda Ebbio och Briccotondo Barbera 2020
Toppårgången 2020 från Piemonte är här! Förutsättningarna för att lyckas var under året mer eller mindre perfekta och druvorna Nebbiolo och Barbera fick mogna jämnt och konstant utan större vädermässiga utmaningar. Årgången rankas som en toppårgång i samma klass som 2010 och 2016. Lanserades på hyllorna under hösten.

Fontanafredda Ebbio 2019

Ebbio Langhe Nebbiolo 2020

Ljus och rubinröd i färgen. Doften är elegant och generös med toner av körsbär, jordgubbar, nypon och kryddor. Smaken är frisk och nyanserad med finstämda tanniner och ett mjukt avslut. Passar till eleganta kötträtter av vilt, lamm eller fågel, samt till krämiga pastarätter gärna med svamp.

Vinnare av Årets bästa vin 2021 enligt föreningen Munskänkarna!

Fontanafredda Briccotondo gold

Briccotondo Barbera 2020

Fruktig doft med inslag av körsbär, hallon, blåbär, färska örter, choklad och vanilj. Smaken är frisk och läskande med toner av mörka frukt, kryddor och fat. Utmärkt till en mustig gryta, pasta bolognese och antipasti.

Terre De Mistral 2020
Årgång 2020 från södra Rhônedalen – ett varmt år som bidrog till en bra fruktkoncentration i vinerna men samtidigt påvisas en fräschör som ger en mycket fin balans. Finns på både flaska och box och lanserades på hyllorna under november.

Terre de Mistral CdR

Terre de Mistral Côtes du Rhône Reserve 2020

Vinet bjuder på en kryddig doft med inslag av björnbär, lagerblad, skogshallon, och viol. I smaken är vinet kryddigt och mustigt med toner av björnbär, skogshallon, blåbär och örter. Gott till boeuf bourguignon, örtbakat lamm eller en mustig linsgryta.

Montepulciano d´Abruzzo 2020
Närmast perfekta förhållanden under växtperioden gav druvorna optimal mognad vid skördetiden i september. Detta ger en omedelbart inbjudande och fruktig stil. Nya årgången 2020 lanserades på hyllorna i september.

Umani Ronchi Montep dAbr

Umani Ronchi Montepulciano d’Abruzzo

Ung och mustig med karaktär av körsbär, björnbär, örter och choklad. Fräsch och saftig stil med balanserad syra och mörka bär.

Baron de Ley Reserva 2017
Precis som vanligt levererar Baron de Ley en jämn och hög nivå och årgången 2017 är inget undantag. Det här är första Reservan som är signerad nya vinmakaren Pablo Tascón. Kan lagras 5-7 år.
Vinet landade på hyllorna början av november.

Baron de Ley Rioja Reserva

Baron de Ley Reserva 2017

Nyanserat, kryddig smak med en utvecklad men modern frukt och fatkaraktär. Inslag av mörka körsbär, plommon, tobak och finstämda toner av kaffe, choklad och vanilj från faten. Passar till smakrika och eleganta kötträtter av nöt, vilt och lamm.

Baron de Ley Gran Reserva 2015
Även här är ledordet Consistency, dvs. jämn hög kvalitet år efter år. Det här var en tidig skörd i Rioja med balanserad mognad och exceptionella förhållanden på vingårdarna. Elegant och komplex i både doft och smak. Årgången 2015 lanserades på hyllorna kring 15 december.

Baron de Ley Gran Rioja Reserva

Baron de Ley Gran Reserva 2015

Smaken är nyanserad, kryddig och utvecklad med fatkaraktär. Inslag av utvecklad röd frukt, katrinplommon, tobak, läder, dill och mörk choklad. Passar till rätter av lamm och nötkött, vilt och fågel.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget