Helrostad rotselleri med valnöts- och ädelostsås och rosésallad

  • tillaga i ugn
Med våra enkla, inspirerande och vegetariska recept kan du servera mousserande vin genom hela middagen.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Helrostad rotselleri
  • 2 st rotselleri
  • 100 g smör
  • Valnöts- och ädelostsås
  • 100 g  valnötter (varav 40 g till granering)
  • 70 g ädelost
  • 1 dl   crème fraiche
  • 1 msk honung
  • 2 msk vatten
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 nypa salt och peppar
  • Rosésallad
  • 1 st rosésallad
  • 1 tsk rödvin eller vinäger
  • 1 msk olivolja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 180 grader.

Skär bort rotsellerins bruna utsida. Krydda med salt och peppar och lägg 50 g smör på varje rotselleri.

Ställ in rotsellerin i ugnen i 2 timmar. Öppna ugnen varje halvtimme och ös det smälta smöret över rotsellerin.

Rosta 40 gram av valnötterna och grovhacka dem.

Blanda resten av valnötterna, ädelost, crème fraiche, zest, honung, vatten, och gräslök i en matberedare.

Tvätta salladsbladen och blanda med olja och vinäger.

Dela den färdiga rotsellerin i fyra bitar.

Servera rotsellerin med en sked valnöts- och ädelostsås samt sallad.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Helrostad rotselleri med valnöts- och ädelostsås och rosésallad"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!