Turrón – Spansk nougat

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 6 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 60 g glykos
  • 3 st äggvitor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl blandade nötter (pistage, rostad mandel, rostade hasselnötter)
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp socker, vatten och glykos till 145 grader.

Vispa under tiden upp äggvitan.

Häll ned den heta sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan under kraftig vispning.

Fortsätt vispa tills marängen svalnar, ca 10 minuter.

Vänd in nötter och vaniljsocker, häll i en folieklädd och oljad form.

Låt svalna och täck med folie i ett dygn.

Perfekt julklapp till nära och kära.

Slå in i cellofan och lägg i en fin kartong.

Det behövs en hushållsassistent samt en termometer när man tillagar nougaten.

Fungerar även med en bra elvisp och en god vän som assisterar i vispandet.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se