Grillade räkor med röd coleslaw

Grillade räkor på spett gör definitivt succé på vilket buffébord som helst. Räkorna kan även stekas om du inte äger en grill. Recept och foto: Simon Bajada.

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 16 st stora räkor
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 citron finrivet skal av
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g strimlad rödkål
  • 200 g strimlad spetskål
  • 1 liten finskuren rödlök
  • 1 medelstor riven morot
  • 2 msk hackad dill
  • 1 st citron juice av
  • 1 st äpple i tunna halvmånar
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk majonäs
  • 2 msk rostade pumpafrön
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

 

 

 

 

Blanda räkorna i en bunke med olja, vitlök och citronskal. Krydda med lite salt och peppar.

Trä räkorna på fyra spett.

Gör sedan coleslawn. Rör samman alla ingredienser i en stor bunke och krydda med salt och peppar enligt smak.

Det är bäst att låta salladen stå kallt ett tag innan servering.

Hetta upp en grill eller stekpanna. Grilla eller stek räkspetten i två minuter på båda sidorna.

Servera räkorna med coleslaw och toppa med pumpafrön.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Grillade räkor med röd coleslaw"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se