Grillade räkor med röd coleslaw

Grillade räkor på spett gör definitivt succé på vilket buffébord som helst. Räkorna kan även stekas om du inte äger en grill. Recept och foto: Simon Bajada.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 16 st stora räkor
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 citron finrivet skal av
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g strimlad rödkål
  • 200 g strimlad spetskål
  • 1 liten finskuren rödlök
  • 1 medelstor riven morot
  • 2 msk hackad dill
  • 1 st citron juice av
  • 1 st äpple i tunna halvmånar
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk majonäs
  • 2 msk rostade pumpafrön
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda räkorna i en bunke med olja, vitlök och citronskal. Krydda med lite salt och peppar.

Trä räkorna på fyra spett.

Gör sedan coleslawn. Rör samman alla ingredienser i en stor bunke och krydda med salt och peppar enligt smak.

Det är bäst att låta salladen stå kallt ett tag innan servering.

Hetta upp en grill eller stekpanna. Grilla eller stek räkspetten i två minuter på båda sidorna.

Servera räkorna med coleslaw och toppa med pumpafrön.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Grillade räkor med röd coleslaw"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!