Zucchinisoppa med olivpizza

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Zucchinisoppa
  • 2 stora zucchini
  • 1 hackad gullök
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 l grönsaksbuljong el hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka basilika
  • salt & peppar
  • Olivpizza
  • 15 g jäst
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 225 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 hackade sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3-4 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • 4 soltorkade tomater
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rör ut jästen i det ljumma vattnet, sikta i mjölet och saltet och blanda ihop till en deg.

Knåda degen mjuk och elastisk på mjölat bakbord, forma degen till en boll och lägg den i en lätt mjölad skål.

Täck degen med fuktig bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.

Lägg oliverna i en mixer tillsammans med sardellerna, kaprisen, vitlöken och olivoljan, mixa till en grov röra och smaksätt med nymalen svartpeppar.

Skär zucchinin i grova bitar och fräs den tillsammans med löken i olivoljan.

Häll i buljongen och grädden och pressa i en vitlöksklyfta.

Koka soppan i ca 20 minuter eller tills zucchinin är mjuk.

Mixa soppan slät i en mixer med basilikan, smaka av med salt och peppar.

Värm ugnen till 225°C.

Dela pizzadegen i mindre bitar och kavla ut tunna rundlar ca 10 cm i diametern.

Lägg rundlarna på en plåt med smort bakplåtspapper och bred ut olivröran i ett jämnt lager över degen.

Strimla dem soltorkade tomaterna och strö över olivröran.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Servera de nygräddade olivpizzorna till zucchinisoppan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer