Zucchinisoppa med olivpizza

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Zucchinisoppa
  • 2 stora zucchini
  • 1 hackad gullök
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 l grönsaksbuljong el hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka basilika
  • salt & peppar
  • Olivpizza
  • 15 g jäst
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 225 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 hackade sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3-4 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • 4 soltorkade tomater
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rör ut jästen i det ljumma vattnet, sikta i mjölet och saltet och blanda ihop till en deg.

Knåda degen mjuk och elastisk på mjölat bakbord, forma degen till en boll och lägg den i en lätt mjölad skål.

Täck degen med fuktig bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.

Lägg oliverna i en mixer tillsammans med sardellerna, kaprisen, vitlöken och olivoljan, mixa till en grov röra och smaksätt med nymalen svartpeppar.

Skär zucchinin i grova bitar och fräs den tillsammans med löken i olivoljan.

Häll i buljongen och grädden och pressa i en vitlöksklyfta.

Koka soppan i ca 20 minuter eller tills zucchinin är mjuk.

Mixa soppan slät i en mixer med basilikan, smaka av med salt och peppar.

Värm ugnen till 225°C.

Dela pizzadegen i mindre bitar och kavla ut tunna rundlar ca 10 cm i diametern.

Lägg rundlarna på en plåt med smort bakplåtspapper och bred ut olivröran i ett jämnt lager över degen.

Strimla dem soltorkade tomaterna och strö över olivröran.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Servera de nygräddade olivpizzorna till zucchinisoppan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se