fbpx
Öppna meny

Ljummen mandelkaka med hallon och vaniljmascarpone

  • Låt kakorna stå i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g mandelmassa
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 2 droppar bitermandel
  • 1/2 citron rivet skal
  • 1 msk vetemjöl
  • 200 g mascarponeost
  • 2 msk vaniljsocker
  • färska hallon
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Riv mandelmassan och vispa den med smöret tills massan är luftig och porös.

Rör ner ett ägg i taget, bittermandeln, citronskalet och mjölet.

Fördela smeten i 6 välsmorda muffinformar.

Baka av kakorna i 175° C ca 15 minuter.

Rör ihop mascarponeosten med vaniljsockret.

Servera kakorna ljumma, toppade med färska hallon och vaniljmascarponen

Stäng

Inköpslista

Stäng