Ljummen mandelkaka med hallon och vaniljmascarpone

  • Låt kakorna stå i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g mandelmassa
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 2 droppar bitermandel
  • 1/2 citron rivet skal
  • 1 msk vetemjöl
  • 200 g mascarponeost
  • 2 msk vaniljsocker
  • färska hallon
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Riv mandelmassan och vispa den med smöret tills massan är luftig och porös.

Rör ner ett ägg i taget, bittermandeln, citronskalet och mjölet.

Fördela smeten i 6 välsmorda muffinformar.

Baka av kakorna i 175° C ca 15 minuter.

Rör ihop mascarponeosten med vaniljsockret.

Servera kakorna ljumma, toppade med färska hallon och vaniljmascarponen

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se