Grillad kotlettrad med sardeller, vitlök och citron

En blandning av klassiska italienska smaker som sardeller, vitlök, citron och rosmarin med skivad, grillad kotlettrad.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Grillad kotlettrad
  • 600 g benfri kotlettrad alternativt fläskkarré
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • Till servering
  • 3 msk olivolja
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 6-8 st finhackade sardeller
  • 2 st vitlöksklyftor, finrivna eller pressade
  • några kvistar rosmarin
  • svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Pensla köttet med lite olivolja.

Krydda med salt och peppar.

Grilla eller stek runt om och stek klart i ugnen på 120 grader, till 62 grader innertemperatur, ca 35 minuter. (Använder du karré ska den stekas till 68 grader.)

Låt vila minst 10 minuter innan köttet skärs upp.

Blanda olivolja med citronskal och saft, sardeller, vitlök och rosmarin.

Krydda med svartpeppar. Häll över köttet innan servering.

Servera med dina grillade favoritgrönsaker.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Grillad kotlettrad med sardeller, vitlök och citron"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se