Pasta Spaghetti med blandad skogssvamp och pecorino

  • Tillagning
En pasta som matchas med rätt typ av vin är svårslaget. Och du vet väl att svamp älskar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera från Piemonte?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g färsk Zeta Spaghetti Casa Di Luca
  • 300 g blandad skogssvamp t.ex kantareller, karljohan och trumpetsvamp
  • 2 st schalottenlökar tunt skivade
  • 1 vitlöksklyfta tunt skivad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 msk konjak
  • 50 g riven pecorino
  • 2 msk hackad persilja
  • salt & svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ansa och rensa svampen och skär ned den i mindre bitar.

Värm en stekpanna med olivoljan.

Lägg i de skivade lökarna och rosta dem gyllene i oljan.

Ta ut löken ur pannan och lägg i smöret.

Fräs svampen hastigt i smöret slå på konjaken och smaka av med salt och peppar, lägg tillbaka de rostade lökskivorna.

Koka pastan al dente i lättsaltat vatten med lite olivolja.

Häll av vattnet från pastan, lägg den i pannan och blanda den med svampen.

Strö över hackad persilja och pecorino.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!