Pasta Vongole

  • Tillagning

Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g färsk spaghetti
  • 1 kg vongolemusslor Alt. hjärtmusslor eller blåmusslor)
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 3 dl vitt vin
  • 3-4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs schalottenlöken i en kastrull med lite olivolja utan att löken får färg.

Skrubba musslorna rena och lägg ner dem i kastrullen, slå på vitt vin och koka musslorna tills de öppnar sig.

Sila av och spara spadet.

Fräs vitlöken i olivoljan och tillsätt musselspadet.

Koka på stark värme tills vätskan har reducerats till hälften.

Koka under tiden pastan al dente i rikligt med saltat vatten.

Lägg i musslorna i det reducerade spadet och låt de bli genomvarma.

Smaksätt med salt och peppar, rör till sist i persiljan.

Fördela musslorna ovanpå spaghettin och häll över spadet.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer