Pasta Vongole

  • Tillagning

Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g färsk spaghetti
  • 1 kg vongolemusslor Alt. hjärtmusslor eller blåmusslor)
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 3 dl vitt vin
  • 3-4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs schalottenlöken i en kastrull med lite olivolja utan att löken får färg.

Skrubba musslorna rena och lägg ner dem i kastrullen, slå på vitt vin och koka musslorna tills de öppnar sig.

Sila av och spara spadet.

Fräs vitlöken i olivoljan och tillsätt musselspadet.

Koka på stark värme tills vätskan har reducerats till hälften.

Koka under tiden pastan al dente i rikligt med saltat vatten.

Lägg i musslorna i det reducerade spadet och låt de bli genomvarma.

Smaksätt med salt och peppar, rör till sist i persiljan.

Fördela musslorna ovanpå spaghettin och häll över spadet.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!