Rosésallad med kräftröra

En lika god som vacker rätt, där koppar av rosésallad fylls med kräftröra. Recept och foto: Simon Bajada.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 st huvud rosésallad
  • 1 burk kräftstjärtar i vatten (400 g)
  • 1 dl kokta ärter
  • 300 g potatis
  • 1/2 liten fänkål
  • 1 msk hackad dill
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 4 msk crème fraiche
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg salladshuvudet i en skål med kallt vatten.

Ta bort kärnan och avlägsna fyra blad för att skapa koppar.

Koka potatisarna tills de är mjuka. Låt kallna och skär sedan i mindre bitar.

Blanda försiktigt i en skål med alla resterande ingredienser utom fänkål och lägg åt sidan.

Hyvla fänkålen mycket tunt, gärna med en mandolin. Lägg i en skål med kallt vatten.

För att montera kopparna, klicka ut kräftsallad på varje blad och toppa med skivad fänkål. Avsluta med lite dill.

Servera som förrätt eller snacks.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Rosésallad med kräftröra"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se