Rosésallad med kräftröra

En lika god som vacker rätt, där koppar av rosésallad fylls med kräftröra. Recept och foto: Simon Bajada.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 st huvud rosésallad
  • 1 burk kräftstjärtar i vatten (400 g)
  • 1 dl kokta ärter
  • 300 g potatis
  • 1/2 liten fänkål
  • 1 msk hackad dill
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 4 msk crème fraiche
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg salladshuvudet i en skål med kallt vatten.

Ta bort kärnan och avlägsna fyra blad för att skapa koppar.

Koka potatisarna tills de är mjuka. Låt kallna och skär sedan i mindre bitar.

Blanda försiktigt i en skål med alla resterande ingredienser utom fänkål och lägg åt sidan.

Hyvla fänkålen mycket tunt, gärna med en mandolin. Lägg i en skål med kallt vatten.

För att montera kopparna, klicka ut kräftsallad på varje blad och toppa med skivad fänkål. Avsluta med lite dill.

Servera som förrätt eller snacks.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Rosésallad med kräftröra"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!