Biff Rydberg

En riktig klassiker och lyxigare variant av pyttipanna. Passar till ett fruktigt och smakrikt rött vin.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 8 st stora potatisar
  • 600 g ryggbiff eller oxfilé
  • 3 st gula lökar
  • 1/2 kruka persilja
  • 5 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • Senapskräm
  • 2 msk senapspulver
  • 2,5 dl vispgrädde (40%)
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skala och skär potatisen och köttet i cirka 1 cm stora tärningar.

Skala och finhacka lökarna.

Stek potatisen i omgångar i smör och olja i en stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna och mjuka. Krydda med salt och peppar.

Lägg upp på ett ugnssäkert serveringsfat och håll varmt i ugn på svag värme eller med aluminiumfolie på fatet.

Stek löken sakta i smör tills den mjuknar och får färg. Krydda med salt och peppar. Lägg upp bredvid potatisen.

Höj värmen så att stekpannan blir ordentligt varm. Krydda köttbitarna med salt och peppar. Stek hastigt i omgångar i resten av smöret och oljan. Köttet ska vara brynt på utsidan och rosa inuti.

Lägg upp på fatet bredvid lök och potatis.

Strö över persiljan.

Senapskräm: Vispa grädden lätt och tillsätt övriga ingredienser till senapskrämen. Vispa ihop och smaka av med salt och peppar.

Servera Biff Rydberg och potatis med råa äggulor och senapskräm.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Biff Rydberg"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se