Färska bär marinerade i rosébalsamvinäger med mascarponekräm

Färska bär i marinad av rosébalsamvinäger som serveras med en söt mascarponekräm. Perfekta att förbereda och servera på en buffé eller för att avrunda en härlig middag.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g färska jordgubbar
  • 250 g färska blåbär
  • 4 msk rosébalsamvinäger
  • 1 st äggula
  • 3 msk florsocker
  • 1 st äggvita
  • 1 burk Mascarpone (250 g)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 st citron (finrivet skal, endast yttersta delen)
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rensa och skiva jordgubbarna.

Blanda dem med de andra bären samt vinägern.

Vispa äggula och florsocker för sig och äggvitan till ett hårt skum för sig.

Vispa i mascarpone, citronsaften och det finrivna citron skalet i äggulesmeten tillsammans med vaniljpulvret.

Vänd ner äggvitan och rör till en jämn kräm.

Spritsa eller skeda krämen i botten på portionsglas eller skålar.

Toppa med marinerade bär.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Färska bär marinerade i rosébalsamvinäger med mascarponekräm"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se