Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 dl starkt kaffe
  • 1 msk socker
  • 3 cl marsalavin eller amarettolikör
  • 12 savoiardikex
  • 2 st ägg delade i gulor & vitor
  • 5 msk florsocker
  • 250 g mascarponeost
  • fint riven choklad eller kakaopulver till garnering
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda kaffet med sockret och 2 cl marsalavin.

Doppa kexen hastigt i kaffet och lägg ut dem i en större eller i fyra mindre formar.

Vispa ihop äggulor och florsocker med mascarponeosten och resterande marsalavin.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i ostsmeten.

Fördela smeten över kexen och strö över chokladen eller kakaopulvret.

Ställ in formen i kylen, minst ett par timmar eller helst över natten.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se