fbpx
Öppna meny

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 dl starkt kaffe
  • 1 msk socker
  • 3 cl marsalavin eller amarettolikör
  • 12 savoiardikex
  • 2 st ägg delade i gulor & vitor
  • 5 msk florsocker
  • 250 g mascarponeost
  • fint riven choklad eller kakaopulver till garnering
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda kaffet med sockret och 2 cl marsalavin.

Doppa kexen hastigt i kaffet och lägg ut dem i en större eller i fyra mindre formar.

Vispa ihop äggulor och florsocker med mascarponeosten och resterande marsalavin.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i ostsmeten.

Fördela smeten över kexen och strö över chokladen eller kakaopulvret.

Ställ in formen i kylen, minst ett par timmar eller helst över natten.

Stäng

Inköpslista

Stäng