Varm chokladfondant med myntasås

  • Chokladsmet
  • Svalna
  • Myntasås
  • Baka av chokladfondanten

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 160 g mörk choklad
  • 75 g osaltat smör
  • 1 tsk snabbkaffe
  • 1 msk cacaopulver
  • 0,5 dl vatten
  • 3 ägg delade i gulor & vitor
  • 30 g socker
  • smör och mjöl till formarna
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • pepparmintsolja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smält choklad och smör över svag värme i ett vattenbad, låt chokladen svalna något.

Koka upp vattnet och rör ner kaffe och cacaopulvret, låt blandningen kallna och vispa i äggulorna.

Vispa äggvitorna med sockret till hårt skum.

Blanda chokladen noga med äggulorna och vänd ner äggvitorna försiktigt.

Smörj och mjöla 6 stycken ungfasta portionsformar.

Fyll formarna till drygt hälften med chokladsmeten, ställ formarna kallt i ca 1 timme.

Koka upp mjölken och grädden med vaniljsockret.

Vispa äggulorna med sockret tills det är vitt och pösigt.

Häll den varma gräddmjölken över äggen under ständig vispning.

Häll tillbaka smeten i kastrullen och låt den sjuda under ständig omrörning tills den tjocknar.

Smaka av med pepparmintsoljan, och låt såsen kallna.

Värm ugnen till 175°C.

Baka av chokladformarna i ca 5-7 minuter, de ska ha stelnat runt kanterna men vara rinnande inuti.

Stjälp upp de varma chokladbakelserna på varsin tallrik och servera med myntasåsen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!