Varm chokladfondant med myntasås

  • Chokladsmet
  • Svalna
  • Myntasås
  • Baka av chokladfondanten

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 160 g mörk choklad
  • 75 g osaltat smör
  • 1 tsk snabbkaffe
  • 1 msk cacaopulver
  • 0,5 dl vatten
  • 3 ägg delade i gulor & vitor
  • 30 g socker
  • smör och mjöl till formarna
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • pepparmintsolja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smält choklad och smör över svag värme i ett vattenbad, låt chokladen svalna något.

Koka upp vattnet och rör ner kaffe och cacaopulvret, låt blandningen kallna och vispa i äggulorna.

Vispa äggvitorna med sockret till hårt skum.

Blanda chokladen noga med äggulorna och vänd ner äggvitorna försiktigt.

Smörj och mjöla 6 stycken ungfasta portionsformar.

Fyll formarna till drygt hälften med chokladsmeten, ställ formarna kallt i ca 1 timme.

Koka upp mjölken och grädden med vaniljsockret.

Vispa äggulorna med sockret tills det är vitt och pösigt.

Häll den varma gräddmjölken över äggen under ständig vispning.

Häll tillbaka smeten i kastrullen och låt den sjuda under ständig omrörning tills den tjocknar.

Smaka av med pepparmintsoljan, och låt såsen kallna.

Värm ugnen till 175°C.

Baka av chokladformarna i ca 5-7 minuter, de ska ha stelnat runt kanterna men vara rinnande inuti.

Stjälp upp de varma chokladbakelserna på varsin tallrik och servera med myntasåsen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer