Zabaionparfait med rostad cocos och rårörda bär

  • Tillagning
  • Frys parfaitsmeten

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 äggulor
  • 100 g socker
  • 2 dl marsalavin
  • 3 dl grädde
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 dl färska eller frysta bär t.ex hallon eller blåbär
  • 0,5-1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Vispa äggulor, socker och marsalavin till hårt skum över ett varmt vattenbad.

Fortsätt vispa äggsmeten till den har svalnat.

Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

Fodra portionsformar eller en brödform med plastfilm.

Häll i parfaitsmeten och frys den i minst fyra timmar.

Rosta kokosen gyllene i en het stekpanna.

Rör bären med sockret och vaniljsockret tills sockret har löst sig, tänk på att sockermängden varierar för olika bär.

Vänd parfaiten i den rostade kokosen och servera den med de rårörda bären.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!