Lammlägg i Barolo

  • Låt lammläggen sjuda

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 8 st lammlägg
  • 1 flaska barolovin
  • 1 l lamm eller kalvbuljong
  • 2 st gula lökar i klyftor
  • 5 st vitlöksklyftor krossade
  • 1 morot skivad
  • 1 stång blekselleri
  • 1 kanelstång
  • 1 lagerblad
  • några kvistar färsk rosmarin och timjan
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk olja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Hetta upp en stor stekgryta med olivoljan.

Tillsätt grönsakerna och bryn dem i några minuter.

Lägg ner lammläggen i grytan och slå på vinet och buljongen.

Låt det koka upp och skumma av fettet som lägger sig på ytan.

Tillsätt kryddorna och sänk värmen.

Låt lammläggen sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet är mört och börjar lossna vid benet.

Lyft ur lammläggen och sila av barolobuljongen.

Reducera buljongen tills ca hälften återstår, red av den med lite maizenamjöl och smaka av med ev. mer salt och peppar.

Servera lammläggen på en bädd med lätt kokta färska bönor.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!