Öppna meny

Lammlägg i Barolo

  • Låt lammläggen sjuda

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 8 st lammlägg
  • 1 flaska barolovin
  • 1 l lamm eller kalvbuljong
  • 2 st gula lökar i klyftor
  • 5 st vitlöksklyftor krossade
  • 1 morot skivad
  • 1 stång blekselleri
  • 1 kanelstång
  • 1 lagerblad
  • några kvistar färsk rosmarin och timjan
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk olja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Hetta upp en stor stekgryta med olivoljan.

Tillsätt grönsakerna och bryn dem i några minuter.

Lägg ner lammläggen i grytan och slå på vinet och buljongen.

Låt det koka upp och skumma av fettet som lägger sig på ytan.

Tillsätt kryddorna och sänk värmen.

Låt lammläggen sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet är mört och börjar lossna vid benet.

Lyft ur lammläggen och sila av barolobuljongen.

Reducera buljongen tills ca hälften återstår, red av den med lite maizenamjöl och smaka av med ev. mer salt och peppar.

Servera lammläggen på en bädd med lätt kokta färska bönor.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget