Vitlök- och chilifrästa havskräftor med färsk taglierini

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 12 st råa havskräftor
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st färsk röd chilipeppar
  • 1 knippe persilja
  • 3 dl olivolja
  • 200 gr färsk taglierini
  • salt och nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ta av stjärtarna på de råa havskräftorna och dela dem på längden.

Ta av klorna och spar de tillsammans med stjärtarna.

Dela chilin på längden och ta bort kärnorna.

Finhacka chilin, vitlöken och persiljan.

Koka pastan i lättsaltat vatten med lite olivolja.

Hetta upp oljan med lite salt.

Kontrollera att oljan är tillräckligt varm genom att lägga ner lite persilja och se om det fräser.

Lägg chilin och vitlöken i oljan.

Lägg i havskräftsstjärtarna och klorna och fräs de tills de är färdiga, ca 1 min.

Lyft upp havskräftorna med en hålslev och arrangera dem tillsammans med pastan på 6 varma tallrikar.

Hetta upp oljan igen och lägg i persiljan.

När persiljan har slutat fräsa fördelas den varma oljan över havskräftorna och pastan.

Avsluta med lite nymalen svartpeppar över pastan.

Servera gärna med ett nybakat vitt bröd.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer